MALZEMELER
25-30 pancar yaprağı
3 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
½ su bardağı süt
1 su bardağı barbunya veya kuru fasulye
150 gr kıyma
1 fincan mısır unu
1 fincan pirinç
Tuz
Su
HAZIRLANIŞI
Kızdırdığımız tereyağında, doğranmış soğanları pembeleştirdikten sonra kıymayı da ekleyip kavurun. Yeterince su döküp, kaynatın ve üstüne, ince doğranmış pancar yapraklarını ilave edin. Haşlanmış fasulye ve ılık suda yıkanmış pirinci, yapraklar yumuşayınca, ilave edin. Kaynayınca, mısır ununu, sütü, tuzu devamlı karıştırarak ekleyin. Fasulye veya barbunyamızı yumuşayıp, pirinçler şişince ateşten alın. Afiyet Olsun..
25-30 pancar yaprağı
3 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
½ su bardağı süt
1 su bardağı barbunya veya kuru fasulye
150 gr kıyma
1 fincan mısır unu
1 fincan pirinç
Tuz
Su
HAZIRLANIŞI
Kızdırdığımız tereyağında, doğranmış soğanları pembeleştirdikten sonra kıymayı da ekleyip kavurun. Yeterince su döküp, kaynatın ve üstüne, ince doğranmış pancar yapraklarını ilave edin. Haşlanmış fasulye ve ılık suda yıkanmış pirinci, yapraklar yumuşayınca, ilave edin. Kaynayınca, mısır ununu, sütü, tuzu devamlı karıştırarak ekleyin. Fasulye veya barbunyamızı yumuşayıp, pirinçler şişince ateşten alın. Afiyet Olsun..
0 Responses to "Pancar Çorbası"
Yorum Gönder