Malzemeler :
1 paket kurutulmuş ekmek
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 çorba k. nişasta
1 çorba k. söke un
1 çorba k. pirinç unu
1 yumurta sarısı
Karemali İçin
1 su b. toz şeker
2 su b. su
Arası İçin
Çilek
Ceviz
Tarçın
Üzeri İçin
Kakaolu bisküvi
Hazırlanışı
Karameli için şekeri tavaya alarak kısık ateşte eriyip rengi dönünceye kadar bekleyin. Fazla yanmamasına dikkat ederek rengini alınca üzerine 2 bardak suyu bir seferde dökün. Karamel çözülünceye kadar bekleyin.
Kreması için ise tencereye sütü, toz şekeri, unu, pirinç ununu, nişastayı ve yumurta sarısını alıp çırparak pişirin. Kurutulmuş ekmeği fırın kabına dizin. Üzerini bu karamelle ıslatın. Ardından üzerine kremanın yarısını dökün. Ceviz ve tarçın karışımını ve çilekleri kremanın üzerine serpin.
Daha sonra tekrar kalan kremayı dökün. En son üzerini kakaolu bisküvi tozu ve çilekle süsleyerek soğuk servis edin.
Alıntıdır.
0 Responses to "2 Katlı Karemelli Çilekli Tatlı"
Yorum Gönder