Aşır

Author: cnyt // Category:
12 kişilik
MALZEMELER
1 kg. kuzu kol
3 su bardağı aşurelik buğday
10 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
100 gr. tereyağı
250 gr. ceviz içi
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber



HAZIRLANIŞI
Aşurelik buğdayı bir kaba alıp üzerini örtecek kadar su ekleyelim. Bir gece bekletelim. Süzüp bol suyla yıkayalım. Tencereye alıp 10 su bardağı sıcak su ilave edelim. Kısık ateşte arada bir karıştırarak 40 dakika kadar yani buğdaylar iyice açılana kadar pişirelim. Etleri yıkayıp süzelim. Kaynayan buğdaya ilave edelim. Tuz ve karabiberi ekleyip 50 dakika daha etler kemiklerinden ayrılana kadar pişirelim. Gerekirse 2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Etli buğdayın içinden etin kemik kısımlarını çıkarıp kenara alalım. Büyük bir kaşıkla yemeği alttan üste doğru devamlı karıştıralım. Etle buğday tel tel olup krema kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edelim. 15 dakika daha pişirip macun kıvamına gelen yemeği geniş bir tepsiye dökelim. Üzerini cevizlerle süsleyelim. Tereyağını bir tavaya alıp ısıtalım. Toz biberi ekleyip kavuralım. Tepsiye gezdirerek ilave edip servis yapalım. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

0 Responses to "Aşır "

Yorum Gönder