CEVİZLİ BANDIRMA TATLISI

Author: cnyt // Category:
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 5 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 15 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
· 2 su bardağı pekmez
· 7 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
· 7 su bardağı soğuk su
· 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi





YAPILIŞI
Mısır nişastasını derin bir kaba aktarıp üzerine 2 su bardağı soğuk suyu ilave edin. Nişastayı, tel bir çırpacak yardımıyla sürekli karıştırarak, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar ezin. Üzerine kalan 5 su bardağı suyu ve pekmezi de ilave ettikten sonra tekrar karıştırın. Bu nişastalı pekmezli suyu orta boy bir tencereye aktarın.
Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp yine sürekli karıştırarak 2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Henüz sıcak haldeyken çekilmiş ceviz içini ilave ederek karıştırın. Sık sık karıştırarak tatlının ılıklaşmasını bekleyin.
Pekmezli pelteyi ister kup bardaklarına ya da muhallebi kaselerine, ister geniş ve kenarları yüksek bir servis tabağına aktarın. Soğuması için buzdolabında 3-4 saat bekletin. Üzerini rendelenmiş çikolata, fındık ve cevizle süsleyerek servise sunun. ıyice soğuduktan sonra tıpkı pasta gibi dilimleyerek de servise sunabilirsiniz.
Not: Pasta kalıbının içini suyla çalkalayarak iyice ıslatın. Bu ıslak kalıba ılınan pekmezli tatlıyı boşaltın. Buzdolabına koyup en az 5-6 saat bekletin. Ters çevirip kalıbın içinden çıkarın.





Alıntıdır.

0 Responses to "CEVİZLİ BANDIRMA TATLISI "

Yorum Gönder