Ege Usulü Tavuklu Beğendi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 6 patlıcan
• 300-400 gram tavuk beyaz eti
• 100 gram kaşar peyniri rendesi
• Yarım demet maydanoz
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
• Yeteri kadar tereyağı





HAZIRLANIŞI
Tavuğu alırken kasabınızda incecik filetolar şeklinde dilimletin. Patlıcanları yıkayıp bir kaç yerinden delin ve yüksek ateşte közleyin. Kabuklarını soyup tuz, peynir ve ince kıyılmış maydanozla püre haline getirin. Tavuklara tuz ve karabiber serpip, tereyağında alt üst kızartın. Bir servis tabağına patlıcanları düzgünce yayıp üzerine ızgara tavuk dilimlerini ekleyin ve tavuğun pişirme yağını üzerinde gezdirip sıcak olarak servis yapın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Ege Usulü Tavuklu Beğendi "

Yorum Gönder