Su Böreği

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 4 su bardağı elenmiş un
• 4 yumurta
• 1 bardak yağ (sıvı yağ)
• Yeterince tuz
• 1 demet maydanoz
• Beyaz peynir




HAZIRLANIŞI
Un, yumurta, tuz ve biraz su ile sert hamur tutturun. Hamuru uzun bir silindir şekline getirip bir bıçak yardımı ile 20 bezeye ayırın. (Bezelerden biri diğerlerine göre daha büyük olsun.) Üzerini örtüp, 20 dk. dinlendirin. Bezeleri un serpilerek oklava ile kullanacağınız tepsi çapında yaklaşık 1 mm kalınlığında açın. Büyük ve derin bir tencerede su kaynatın içine biraz tuz koyun. Yufkaları önce diğerlerinden büyük olan yufkayı teker teker 1’er dk. suda tutup, kevgile alın, soğuk su tutup süzün. Yağlanmış tepsinize alıp, düzgünce yayın. 10 yufkaya aynı işlemi yaptıktan sonra ocağın altını kapatın, beyaz peyniri parçalayarak yufkaya eşit miktarda koyun, maydanozu kıyıp onu da serpiştirin. Suyun altını tekrar açıp diğer 9 yufkaya yine aynı işlemi yapın. Kalan bir yufkayı haşlamadan üste yerleştirin. Bir yumurta sarısı ile biraz suyu çırpıp üzerine sürün. Ocak üzerinde döndürerek ve alt üst ederek pişirilmesi gereken su böreğini bu aşamada 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat, (son 10 dk. kontrol ederek) pişirin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Su Böreği"

Yorum Gönder