Tarhana Çorbası

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 4 yemek kaşığı tarhana
• 4 su bardağı et suyu veya su
• 4 yemek kaşığı haşlanmış nohut
• Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
• 3 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Bir limonun dörtte biri
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• Yeterince tuz




HAZIRLANIŞI
Tarhanayı yarım bardak suda eritip 15 dakika bekletin, iyice karıştırın. Ayıklanmış sarımsakları boylamasına incecik kesin ve zeytinyağı koyduğunuz tavaya alıp biraz sararınca bir kenarda bekletin. Suda erimiş tarhanayı derin bir tencereye koyup üzerine et suyunu ilave edin ve ateşe alın. Domates salçasını ilave edin. Kaynamaya başlayınca nohut, mercimek, tereyağı, limon suyu ve tuzu katın. On dakika sonra sarımsakları da ilave edip ocaktan alın ve sıcak olarak, arzunuza göre üzerine nane serpip bir kaşık süzme yoğurt ilave ederek servis yapın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Tarhana Çorbası"

Yorum Gönder