MALZEMELER
1 su bardağı badem
250 gr. beyaz çikolata
100 gr. mısır gevreği
600 gr. frambuaz
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket pasta kreması
HAZIRLANIŞI
Bademleri sıcak suda bekletin. Kabuklarını soyup kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Bademi ve mısır gevreği ile karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kalıba yayın. Üzerini örtüp yedi saat bekletin. Frambuazları şeker ve nişastayla karıştırıp püre yapın. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. Pasta kremasını tarife göre hazırlayın. Mısır gevrekli karışımı servis tabağına alın. Üzerine kremayı ve frambuaz püresini yayın. Dolapta bekletin.
Alıntıdır.
1 su bardağı badem
250 gr. beyaz çikolata
100 gr. mısır gevreği
600 gr. frambuaz
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket pasta kreması
HAZIRLANIŞI
Bademleri sıcak suda bekletin. Kabuklarını soyup kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Bademi ve mısır gevreği ile karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kalıba yayın. Üzerini örtüp yedi saat bekletin. Frambuazları şeker ve nişastayla karıştırıp püre yapın. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. Pasta kremasını tarife göre hazırlayın. Mısır gevrekli karışımı servis tabağına alın. Üzerine kremayı ve frambuaz püresini yayın. Dolapta bekletin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Mısır Gevrekli Tart Tarifi"
Yorum Gönder