Armutlu Çikolatalı Islak Kek Tarifi

Author: cnyt // Category:




Malzemeler
3 adet armut
3 çorba kaşığı tozşeker
250 gram bitter çikolata
250 gram tereyağı
5 adet yumurta
Altı buçuk çorba kaşığı
pudraşekeri
1 su bardağı kekun
10 çorba kaşığı toz badem

Çikolatalı kreması için:
1 su bardağından bir parmak fazla krema
150 gram bitter çikolata


Yapılışı
ARMUTLARI dilimleyip, tozşekerle birlikte pişirin ve kenara alın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını ilave edip, karıştırın. Ayrı bir yerde yumurta ve pudraşekerini koyu bir kıvam alana dek iyice çırpın. Üzerine kekunu eleyip, toz bademi ilave edin. Son olarak tereyağlı çikolatayı ekleyip, karıştırın. 23 cm uzunluğundaki baton kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp, tel ızgarada soğumaya bırakın. Çikolatalı kremayı hazırlamak için, kremayı tencereye alıp, ısıtın. Ocaktan alarak içine parçalanmış çikolatayı ilave edin ve iyice karıştırın. Soğuyan keki, enine ikiye bölün. Birinci katına, pişirdiğiniz armutları ve çikolatalı kremayı koyun. İkinci katı üzerine kapatın. Üzerine yeniden çikolatalı krema sürüp, servis yapın.

Alıntıdır.

0 Responses to "Armutlu Çikolatalı Islak Kek Tarifi"

Yorum Gönder