Karalahana Ezmesi Tarifi

Author: cnyt // Category: ,
MALZEMELER
1.5 kg. karalahana
1/2 su bardağı kuru fasulye
Yeteri kadar su
5 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1/2 su bardağı mısır unu
Tuz

Hazırlanışı
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın. Lahanaların saplarını ve ortasındaki kalın kısımları çıkarıp ince kıyın ve bol suda 15 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Ayrı bir tencerede 6 su bardağı su kaynatın. İçine lahana, kuru fasulye, tereyağı, pul biber ve tuzu katıp 30 dakika pişirin. Tenceredeki suyun dörtte üçünü bir kaba alın. Lahanaları tahta kaşıkla eze eze pişirin. Tamamen ezilince aldığınız suyu tekrar ilave edin. Üzerine azar azar mısır unu koyup sürekli karıştırarak 15 dakika pişirin.

Alıntıdır.

0 Responses to "Karalahana Ezmesi Tarifi"

Yorum Gönder