Pilav Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifi

Author: cnyt // Category:
1 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı
4 adet karanfil
2 çubuk tarçın
1 tutam safran
6 kakule tanesi
1 çorba kaşığı sıvı yağ
50 gr. dolmalık fıstık
50 gr. Antep fıstığı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz


Hazırlanışı
Pirinci kaynamış tuzlu suda 15 dakika pişirip süzün. Soğuk suyla yıkayın. Tencerede tereyağını eritin. Baharatları ilave edin. İki dakika karıştırıp pirinci ekleyin. Dolmalık fıstığı ve Antep fıstığını sıvı yağda kavurun, tencereye alın. Tüm malzemeyi karıştırıp kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. Karabiber ve tuzu ilave edin.


Alıntıdır.

0 Responses to "Pilav Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifi"

Yorum Gönder