Otlu Peynirli Bazlama

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler: 4 bardak un 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı süt (opsiyonel) Tuz 1 bardak su 200 gr. beyaz peynir 1 yumurta 1 tutam maydanoz 1 tutam nane 1 tutam dereotu Pul biber Bir kapta beyaz peyniri ezin. İçine 1 yumurta kırın. İnce kıydığınız maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyin. Pulbiberle baharatlandırın. Hepsini karıştırın. Bütün malzeme birbirini tutunca, 2 parçaya ayırın. Un, süt, sıvıyağ ve tuzu suyla beraber yumuşak kıvamda hamur haline getirin. Hamuru 2’ye bölün. Tezgahı unlayın. Merdane yardımıyla hamuru açın. Peynir topunu hamurun ortasına koyun. Hamurun kenarlarını peynirin üzerinden birleştirin ve iyice kapatın. Birleşme yerini ters çevirerek tezgaha koyun ve merdaneyle hamuru ince bir bazlama şeklinde tekrar açın. Gerekirse açmak için un kullanın. Saç tavanızı ocakta kızdırın. Çok az yağlayın ve bazlamayı iki tarafıda kızarıncaya kadar pişirin. alıntıdır.

Ev Yapımı Profiterol

Author: cnyt // Category: ,
Malzemeler: 1/2 litre soğuk su 200 gram tereyağ 1-2 tutam tuz 250-300 gram kadar un 8 yumurta Yarım litre su ve 200 gram tereyağını tencereye koyun, bir iki tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyip, orta ateşte ısıtın. Su kaynamadan tereyağının ve şekerin erimiş olmasına özen gösterin, erimesi için bir kaşık ile karıştırın. Tereyağı erir erimez, su henüz kaynamamışken, 250 – 300 gram kadar un ekleyin ve hızlıca karıştırın, ne kadar sıkı karıştırırsanız, unun topaklanmasını engellersiniz. Orta ateşte iyice çırparak başından ayrılmadan hamur kıvamını tutturacak şekilde karıştırın. Ne zaman ki hamur hafiften artık tencereye yapışmaya başlar, o zaman olmuş demektir. Ateşten alın ve hamurunuzu soğutmak için tencereden çıkartıp bir soğuk kaba yayın, yüzeyi kurumasın diye ara ara karıştırın. Hamur soğuyunca 8 yumurtayı teker teker ekleyerek mikser ile çırpın. Hamur soğumadan eklerseniz yumurta pişer, aman dikkat! Hamur kıvam alınca sıkma torbasına, ya da ucunu kestiğiniz bir buzdolabı poşetine koyup, fırın tepsisinin üzerine gelecek şekilde sıkın. İçlerine dondurma koyacaksanız, resimdeki gibi büyük sıkmanız avantaj olacaktır. Choux hamurunun kıvamı değişkenlik gösterebilir. Bu tarifteki çok aşırı yoğun kıvamlı bir hamur değildir. Kıvamı eğer çok sert olursa 1 yumurta daha ekleyebilirsiniz. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin, biraz fırın özelliğinize göre muhtemelen 20 – 25 dakikada choux hamurlarınız pişmiş olacaktır. Soğuyunca ortadan kesin, içine vanilyalı dondurma koyup üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyip servis edin…. alıntıdır.

Combo Carpaccio

Author: cnyt // Category: ,
2 orta boy pancarı biraz haşlayın. 2 orta boy turp ve kabağı çiğ olacak şekilde, hepsini mandolin ile dilimleyin ve gördüğünüz şekilde tabağa dizin. Üzerine tuz serpin ve limon sıkın, biraz da zeytinyağı ekleyip marine olmaya bırakın. Zevkinize göre keçi peyniri, taze nane, taze otlar ile süsleyerek servis edin, servis ederken biraz daha zeytinyağı gezdirin. alıntıdır.

Fırında Erikli Tavuk Tarifi

Author: cnyt // Category: , , , , ,
Malzemeler 1 adet tavuk 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı 1 yemek kaşığı hardal 1/2 limonun suyu 3 diş sarımsak 2-3 dal taze kekik 250 gram arpacık soğan 400 gram yeşil erik 2-3 avuç cherry domates 2 tutam tane karabiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 bardak su Paprika Tuz Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Bütün tavuğu temizleyip, yıkayın. Havlu kağıtla kurulayın. Sarımsakları ezin. Arpacık soğanlarını soyun. Kekiği ince kıyın. Bir kasede tereyağını, limon suyunu, hardalı, sarımsağı, taze kekiği, paprika ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı, tavuğun içine ve dışına sürün. Fırın tepsisine alın. Tavuğun içine, arpacık soğan ve eriklerin bir kısmını yerleştirin. Kalan arpacık soğan ve erikleri, tavuğun yanlarına koyun. Tane karabiberleri üzerlerine serpiştirin. Tavuğun kanatlarını, tavuğun altına doğru katlayın, bacaklarını mutfak ipiyle bağlayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Bir bardak su ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında kontrol ederek pişirin. Yaklaşık 40-50 dakika sonra, cherry domatesleri ekleyip üzerine folyo kaplayın. 1 saat daha pişirin. Tavuğu fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletip kesin ve servis edin. alıntıdır.

Kepekli Bahar Makarnası

Author: cnyt // Category: ,
Malzemeler 1 paket kepekli spaghetti makarna 2 avuç brokoli 2 avuç mantar 2 avuç cherry domates 1 avuç maydanoz 1 demet kuşkonmaz 2 diş sarımsak 1 küçük soğan 1 limon 2 yemek kaşığı çam fıstığı 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz-karabiber Küçük bir tavada çam fıstıklarını soteleyin. Büyük bir tencerede su kaynatın, zeytinyağı ve tuz atın. Küçük buketlere ayırdığınız brokolileri ve verev küçük çubuklara kestiğiniz kuşkonmazları kaynayan suya atın. 5 dakika haşlayın. Sonra sudan alın ve buzlu suya koyun. Aynı suya makarnaları atın ve tercih ettiğiniz kıvamda pişirin. Bu arada cherry domatesleri ikiye veya dörde bölün. Mantarları dilimleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı kıyın. Maydanozu ince doğrayın. Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Orta boy bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını ve tereyağını eritin. Limon suyunun yarısını, sarımsağı ve soğanı ekleyip, aromalarını bırakana kadar sote edin. Sonra mantarları ilave edin ve yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Maydanozu ekleyip bir tur çevirdikten sonra kuşkonmazları ve brokolileri ilave edin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Brokoli ve kuşkonmaz ateşte ısınınca altını kapatın. Ayrı bir kapta kestiğiniz cherry domatesleri kalan limon suyu, limon kabuğu rendesi, tuz ve diğer 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Pişirip süzdüğünüz makarnayı servis tabağınıza alın. Üstüne sote ettiğiniz sebzeleri sonra cherry domatesleri serpiştirin. Sote ettiğiniz çam fıstığı ile süsleyin. Ilık veya sıcak servis edebilirsiniz, alıntıdır.

Kağıtta Armut Tatlısı Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler 4 adet armut 6 yemek kaşığı esmer şeker 1 çay kaşığı toz tarçın 1 tutam muskat rendesi 2-3 adet kakule çekirdeği 4 adet yıldız anason 1 portakal kabuğu rendesi 1 yemek kaşığı tereyağı 2 avuç toz kavrulmuş ceviz Kakulelerin içini çıkarıp havanda dövün. Bir portakalın kabuğunu rendeleyin. Cevizleri tavada kavurun ve havanda toz haline getirin. Tereyağını eritin. Çukur bir kaba 4 yemek kaşığı esmer şekeri, 1 çay kaşığı toz tarçını, muskat rendesini, ezilmiş kakuleleri, 1 portakal kabuğunun rendesini, cevizi koyun. Erimiş tereyağını ekleyip karıştırın. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Armutların kabuğunu saplarını üzerinde bırakarak soyun. Oyucu yardımıyla çekirdeklerini çıkarın. Alt taraflarını bıçak yardımıyla keserek düz durmalarını sağlayın. Hazırladığınız cevizli karışımı, armutların oyuk kısımlarına doldurun. Yıldız anasonları tezgaha koyup, armutların kestiğiniz tarafını anasonlara bastırın ve içine gömülmelerini sağlayın. Armutları saracak büyüklükte pişirme kağıdından parçalar alın. Armutları kestiğiniz kağıtlara sıkıca sararak üst taraflarını iyice burun. Fırın kabınıza bir miktar su koyun. Paket armutları bu kaba yerleştirin ve sıcak fırın tepsinizin üzerine oturtun. Yaklaşık 40-50 dakika pişirin. Mascarpone peyniri ve pişmaniye ile servis edebilirsiniz. alıntıdır.

Hamburger

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler: 300 gr. dana döş orta yağlı kıyma 100 gr. ızgaralık ıslak sucuk 50 gr. taze kaşar peyniri Tuz-karabiber Hamburger ekmeği Dilim domates Marul yaprağı Sos için: 1 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı su 1 yemek kaşığı zeytinyağı 5 çay kaşığı esmer şeker 5 çay kaşığı hardal 1 yemek kaşığı beyaz sirke Tuz 1 yemek kaşığı ince kıyılmış salatalık turşusu 2 yemek kaşığı ince kıyılmış gümüş soğan Taze kaşar peynirini zar büyüklüğünde küçük küçük doğrayın. Sos için, bir kapta zeytinyağı hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın. En son zeytinyağını azar azar döküp, sosu bağlayın. Bir kapta kıymaya sucuğu parçalayarak ekleyin ve iyice karışana kadar yoğurun. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Kaşar peynirini ilave edin. Hamburger ekmeğinizden biraz büyük olacak şekilde yassı köfte şekli verin. Tavayı ısıtın ve yağ koymadan köftenin her iki tarafını da 4’er dakika pişirin. Ateşi kapatın ve köfteyi 2 dakika kendi buharıyla ağzı kapalı olarak dinlendirin. Ekmeği de, ikiye ayırıp aynı tavada ısıtın. Ekmeğin alt tabanına biraz sos dökün. Marul yaprağını koyun. Üstüne köfteyi ve domates dilimini koyup kalan sosu dökün. Diğer ekmek yarımıyla kapatın. alıntıdır.

Sebzeli Muffin

Author: cnyt // Category: , , , ,
Malzemeler 2 yumurta 1 kabak 1 havuç 70 gr. beyaz peynir 1/2 çay bardağı ( 5 yemek kaşığı ) zeytinyağı 2 bardak ( 10 tepeleme yemek kaşığı ) un 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tutam kıyılmış taze dereotu 1 tutam kıyılmış maydanoz 1 tutam kıyılmış nane 1 avuç kabaca doğranmış ceviz Pul biber Tuz, karabiber Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Havucu ve kabağı rendeleyin. Çukur bir kaba, 2 bardak unu, 2 yumurtayı, beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu, kıyılmış dereotunu, kıyılmış naneyi, yoğurdu, kabartma tozunu, pul biberi, zeytinyağını, rendelediğiniz havuc ve kabağı, cevizi, karabiber ve tuzu koyun ve iyice yoğurun. Yoğrulan karışımı muffin kaplarına paylaştırın. Önceden 180 derece de ısıtılmış fırında muffinler altın sarısı olana kadar, 20-25 dakika pişirin. Ilık servis edin. alıntıdır.

Sebzeburger

Author: cnyt // Category: ,
Malzemeler: 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 yumurta 2-4 yemek kaşığı galeta unu 1 bardak haşlanmış mercimek 1 küçük havuç 1 küçük patates ½ kabak 1 avuç maydanoz 1 yemek kaşığı soya sos 1/2 çay kaşığı kimyon 1/2 çay kaşığı köri 1 /2 parmak zencefil rendesi Tuz-karabiber Köftenin üstü için; 1 dilim cheddar peyniri Soğan, havuç, patates ve kabağı rendeleyin. Maydanozu ince kıyın. Sarımsağı ezin. Tüm malzemeyi yumurta ve haşlanmış mercimekle karıştırın. Kabak rendesinin suyunu sıkarak koyun. Mercimek yerine, haşlanmış nohutta kullanabilirsiniz. Soya sosu, kimyon, köri, tuz ve karabiberle baharatlandırın. Hamburger ekmeğinizden biraz büyük olacak şekilde yassı köfte şekli verin. Tavayı ısıtın, çok az yağ koyun ve arkalı önlü pişirin. Pişen tarafına bir dilim cheddar peyniri koyup erimesini sağlayın. Ekmeği de, ikiye ayırıp aynı tavada ısıtın. Ekmeğin alt tabanına biraz sos dökün. Marul yaprağını koyun. Üstüne köfteyi ve domates dilimini koyup kalan sosu dökün. Diğer ekmek yarımıyla kapatın. alıntıdır.

Baharatlı Patates Tarifi

Author: cnyt // Category: ,
Malzemeler: 2 adet iri patates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı sarımsak tozu 1 çay kaşığı toz acı kırmızı biber 1çay kaşığı toz tatlı kırmızı biber 1 çay kaşığı cajun baharatı 1 tutam maydanoz Tuz Fırını 230 dereceye ayarlayın. Patateslerin kabuklarını soyup, istediğiniz kalınlıkta kesin. Soğuk suyun içinde kararmamaları için bekletin. Baharatların hepsini bir kapta karıştırın. Fırın kabını yağlayın veya yağlı kağıt serin. Patatesleri süzün ve bir havlu yardımıyla, çok iyi kurulayın. Bir fırın tepsisine yayın, zeytinyağı ve tuz ekleyerek patatesleri harmanlayın. Baharatları karıştırıp patateslere bulaşmasını sağlayın. Patateslerin birbirlerine değmemesine dikkat edin. Patateslerin kalınlığına göre arada alt üst ederek 30-40 dakika pişirin. Piştikten sonra hemen bir kaba alın ve kıyılmış taze maydanozla kaplayın. alıntıdır.

Mantarlı Rulo Köfte

Author: cnyt // Category: , , , ,
Malzemeler: 750 gr. kıyma 1 adet rendelenmiş soğan 4 yemek kaşığı galeta unu 1 yumurta 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatl kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı tuz İç Harcı İçin: 300 gr. mantar ( istiridye-kestane ) 1 soğan 2-3 dal taze kekik 1/2 yemek kaşığı tereyağı 5-6 adet haşlanmış taze patates Tuz-karabiber Geniş bir kaba koyduğunuz kıymaya, 4 yemek kaşığı galeta ununu, 1 yumurtayı, rendelenmiş soğanı, tuz, karabiber ve hardalı koyup 3-5 dakika yoğurun. Buzdolabında biraz dinlendirin. Bu arada, iç harcı için soğanları küp küp, mantarları ince doğrayın. Bir tavada ½ yemek kaşığı tereyağını eritin. Soğanları atıp kavurun. Mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve taze kekik yapraklarını da koyup mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. Patateslerin üstlerinden hafifçe bastırarak ezin. Ateşi kapatıp haşlanmış taze patatesleri ekleyin. Köfte harcını yağlı kağıdın üstüne alın. Bir parmak kalınlığında yayın. Hazırladığınız mantar harcını kıymanın üstüne yayın. Kıymanın bir tarafında 3 parmak boşluk bırakın. Bir ucundan başlayarak sarın. Köftenin birleşme kısmı alta gelecek şekilde kıymayı rulo haline getirin. Arzuya göre, köftenin üzerine 1 adet biberiye dalını bastırarak bütün olarak koyarsanız, hem tat hem de görsellik adına bir fark yaratabilirsiniz. Köfteyi önce yağlı kağıda sonra folyoya sarın. Fırın tepsisine alıp, 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Daha sonra yağlı kağıdı ve folyoyu çıkarıp üstü açık olarak 20-25 dakika pişirin. Pişen köftenizin ve makarnanızın üstüne gezdirerek servis edin. alıntıdır.

Burger Ekmeği

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler: 15 gram toz şeker 15 gram yaş maya 200 ml süt 25 gram yoğurt 50 ml zeytinyağı 1 iri boy yumurta 550 gram un 2 tutam tuz Un ve tuzu bir derin kapta karıştırın. Ortasını çukur yapın ve diger bütün malzemeyi çukura ekleyip, hamur olacak şekilde karıştırın ve güzelce yoğurun. İyice hamur kıvamına gelince, kabın üzerini streç filmle sıkıca bir kaç kat kapatın ve 1 saat ilk mayalanma turu için bekletin. 1 saat sonra streçi yırtın, hamurdan burger ekmeği büyüklüğünde toplar kesin ve yoğurarak yuvarlak bir top şekli verin. Top şekli verdiğiniz ekmekleri, yine streçle kapatın ve 30 dk. daha ikinci mayalandırma turu için kenarda bekletin. 180 dereceye ısıtılmış fırında, üzerine biraz da yumurta sarısı sürerek ve çörek otu serperek 20 dk. pişirin.

Ev Yapımı Makarna

Author: cnyt // Category: , , , ,
Malzemeler: 300 gr.un 3 yumurta Tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı Geniş bir kaba unu eleyin. Bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Unun ortasını açın. Yumurtaları ortasına kırın, yaklaşık 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, bir çatal yardımıyla homojen kıvama gelene kadar çırpın. Kenarlardan unu yavaş yavaş karıştırarak yoğurmaya başlayın. Hamur yumuşak ama yapış yapış olmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin. Top haline getirip streche sararak en az ½ saat dinlendirin. Eğer makarna makinanız varsa hamurunuzu eşit parçalara bölüp makinanızdan ince bir hamur elde edene kadar 5-6 kez geçirerek açın. Sonra yine makine yardımıyla istediğiniz şekilde kesin. Makinanız yoksa açabileceğiniz kadar hamur parçası alıp unladığınız yüzeyde merdane yardımıyla açın. Hamur olabildiğince ince olmalı. Çok çabuk kurumaya başlayacağından, hemen kesmeyecekseniz açtığınız hamurların üstünü örtün. Kesmek için en kolay yol hamuru ucundan başlayarak yuvarlamak ve rulo halindeyken kesmektir. Daha sonra kestiğiniz makarnaları elinizle dağıtarak unlu yüzeye koyup üstüne yine un serperek 20 dakika kurumaya bırakın. Pişirmek için suyu kaynatın. Bol tuz ilave edin. 4-5 dakika pişirin. alıntıdır.

Domates Sos

Author: cnyt // Category: , , ,
Malzemeler: 4 adet domates, soyulmuş doğranmış 3 diş sarımsak 8 dilim kurutulmuş domates, ıslanıp şişirilmiş ya da yağda 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 8-10 adet taze adaçayı yaprağı Bir çay kaşığı şeker, kış günü domatesi olduğu için Tuz, karabiber Robota soyulup doğranmış domatesi, kıyılmış 3 diş sarımsağı kurutulmuş domatesi, tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı toz şekeri koyup çekin. Zeytinyağını derin tencerede kızdırın ve adaçayı yapraklarını ilave edin ve bir taşım karıştırarak kokusunu çıkarın. Sonra robotta çektiğiniz domates sosunu ekleyin ve sos kalınlaşana kadar ağır ağır kaynatın. Pişen köftenizin ve makarnanızın üstüne gezdirerek servis edin. alıntıdır.

Çikolata Cupcake

Author: cnyt // Category: ,
Malzemeler ( 12 Adet ) 100 gr. un 20 gr. kakao 140 gr. toz şeker 40 gr. tereyağı ,oda sıcaklığında 120 ml. süt 1 yumurta 1.5 çay kaşığı kabartma tozu 1 tutam tuz ½ çay kaşığı vanilya esansı Çikolata Şekeri 300 gr. pudra şekeri 100 gr. tereyağı, oda sıcaklığında 40 ml. süt 40 gr. kakao Fırını 170 dereceye ayarlayın. Bir kaba un, kakao, şeker, kabartma tozu, tuz ve tereyağını koyun. Düşük hızda kum görüntüsünü alana kadar karıştırın. Sütü, vanilya esansını ve yumurtayı koyun ve karıştırmaya devam edin. Bir kaşık yardımıyla kağıt kalıpların, 2/3 lük kısmına dökün. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika ya da altın rengi olana kadar pişirin. Kakao şekerini yapmak için bir kaba pudra şekeri, kakao ve tereyağını koyup, mikserde orta hızda çırpın. Tereyağının tamamen erimesi gerekiyor. Mikseri orta-yavaş hıza getirin. Sütü içerisine çok yavaşça koyun. Süt tamamen karışınca mikseri yüksek hıza getirin. Karışım hafif ve karışmış olana kadar en az 5 dakika mikserle karıştırın. Cupcakeler piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerlerine çikolatalı şeker sürün. alıntıdır.

Vanilya Cupcake Tarifi

Author: cnyt // Category: ,
Malzemeler ( 12 Adet ) 120 gr. un 140 gr. toz şeker 40 gr. tereyağı, oda sıcaklığında 120 ml. süt 1 yumurta 1.5 çay kaşığı kabartma tozu 1 tutam tuz ½ çay kaşığı vanilya esansı Vanilya Şekeri 500 gr. pudra şekeri 160 gr. tereyağı, oda sıcaklığında 50 ml. süt Fırını 170 dereceye ayarlayın. Bir kaba un, şeker, kabartma tozu, tuz ve tereyağını koyun. Düşük hızda kum görüntüsünü alana kadar karıştırın. Sütü, yumurta ve vanilya esansını koyun ve 3-4 dakika karıştırmaya devam edin. Bir kaşık yardımıyla, kağıt kalıpların 2/3 lük kısmına dökün. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında, 20-25 dakika ya da altın rengi olana kadar pişirin. Vanilya şekerini yapmak için bir kaba pudra şekeri ve tereyağını koyup, mikserde orta hızda çırpın. Tereyağının tamamen erimesi gerekiyor. Mikseri orta-yavaş hıza getirin. Sütü içerisine çok yavaşça koyun. Süt tamamen karışınca mikseri yüksek hıza getirin. Karışım hafif ve karışmış olana kadar, en az 5 dakika mikserle karıştırın. Cupcakeler piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerlerine vanilyalı şeker sürün. alıntıdır.

Elmalı Pie

Author: cnyt // Category: ,
Malzemeler: Hamur 500 gr. un 300 gr. tereyağ 150 gr. şeker 2 yumurta 2 yemek kaşığı süt İç Harç: 6 yeşil elma (kabuksuz rendelenmiş) 1 avuç kuru üzüm 2 avuç ceviz (elde kırılmış) 120 gr. esmer şeker 1 yemek kaşığı tarçın Un ve tereyağını bir kapta birbirlerine yedirecek şekilde ufalayın. Daha sonra şeker, yumurta ve sütü ekleyip, bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru 2′ye bölüp, streç filme sarıp dolapta en az 1 saat bekletin. İç harcın bütün malzemesini karıştırıp, dolapta yarım saat bekletin. Hamuru alıp, taban olacak sekilde merdane ile açın ve pişirme kalıbına yerleştirin. İç harcı içine ekleyin. Kalan hamuru da açıp üzerine kapak yapın, kenarlarını yumurta akı ile yapıştırın. Yumurtanın sarısını fırça ile hamurun üzerine sürün. 180 derece fırında 40 dakika pişirin. alıntıdır.

Baharatlı Baget Tavuk

Author: cnyt // Category: ,
Malzemeler 6 adet tavuk baget 1 bardak un 3 yumurta Baharatlı Pane Harcı İçin 1 bardak corn flakes 8-10 adet grissini 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı toz kişniş 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı sarımsak tozu 1 çay kaşığı isli toz biber 1/2 çay kaşığı tarçın 1/2 çay kaşığı zencefil Tuz-karabiber Unu yüzeyi geniş bir kaba yayın. Yumurtaları yine aynı tarz bir kapta çırpın. Grissinileri robotta çekin. Cornflakesle beraber grissini ve tüm baharatları karıştırıp başka bir kaba boşaltın. Baget tavukları tuzlayın. Önce una, sonra yumurtaya ve en sonda baharatlı karışıma bulayın. Fırın telinizin üzerine dizin. Altına biraz su ile doldurulmuş fırın tepsinizi koyun. 180 derecede 45 dakika kızarana kadar pişirin. Eğer üstü çok kızarırsa folyo ile kapatarak pişirmeye devam edebilirsiniz. Derin yağda kızartmak isterseniz tavuğa bıçakla kesikler atın yoksa tavuk pişmez. alıntı.

Fırında Pilav Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler 1 orta boy soğan 2 yumurta 1/2 demet dereotu 1 bardak bezelye 300 gr. cheddar peyniri 350 ml. süt 80 ml. sıvıyağ 1 çay kaşığı hardal tozu Muskat rendesi Tuz – karabiber 185 gr. pirinç (1 bardak) 2 bardak su 1 yemek kaşığı tereyağı ½ çay kaşığı tuz Pirinci yıkayıp süzün. Bir tencereye koyup 2 bardak su, 1/2 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile yaklaşık 15-20 dakika kaynatıp suyunu çektirin. Pilav pişerken, soğanı ve cheddar peynirini rendeleyin. Dereotunu ince kıyın. Bir kapta 2 yumurtayı iyice çırpın. Soğan, dereotu ve bezelyeyi ekleyin, peyniri de koyup karıştırın. Bir tutam tuz, karabiber, muskat rendesi, 1 çay kaşığı hardal tozu, süt ve sıvıyağı ilave edin, hepsini birbirine yedirin. En son pişen pilavı ekleyin ve karıştırın. Fırına koyacağınız yağlanmış kaba karışımı dökün. 175 derece de yaklaşık 45-55 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin. alıntıdır.

Tahinli Nohut Piyazı

Author: cnyt // Category: , , , ,
Malzemeler 3 su bardağı haşlanmış nohut 4 yemek kaşığı tahin 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı süzme yoğurt ½ limonun suyu 1 tatlı kaşığı sumak ½ demet maydanoz ½ demet taze nane 50 gr.kurutulmuş domates Tuz Nohutu 1 gece önceden ıslatın ve 1 saat tuzlu ve şekerli suda pişirin. Maydanoz ve taze naneyi ince kıyın. Kurutulmuş domatesi jülyen doğrayın. Bir kapta 2 yemek kaşığı yoğurt, 4 yemek kaşığı tahin, 1/2 limonun suyu, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve sumağı iyice çırparak sos haline getirin. Maydanoz ve naneyi ilave edip karıştırın. Kurutulmuş domatesi ekleyerek harmanlayın. En son nohutları karıştırın ve servis edin. alıntıdır.

Somon Sandwich

Author: cnyt // Category: , , ,
Malzemeler 1 adet derisi üzerinde fileto somon ( kafası, kuyruğu ve kılçığı alınmış ) 4-5 adet pırasa 3-4 demet bebek ıspanak 1 kök rezene 1 demet nane 1 paket tarhun 1 paket fesleğen 2 diş sarımsak 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 limon kabuğu rendesi ¼ muskat rendesi 1 yemek kaşığı hardal Tuz-karabiber Derisi için Tuz – karabiber Kimyon Toz kırmızı biber Toz sarımsak Kekik Sosu için 2 yumurta sarısı 400 gr.tereyağı 2 yemek kaşığı taneli hardal 1/2 limonun suyu – tuz Balığın derisini keskin bir bıçak yardımıyla çıkartın. Ortasından kesin. Pırasaları ve rezeneyi çok ince kıyın. Nane,tarhun ve fesleğeni doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Geniş bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın .Önce pırasaları kavurun. Pırasalar sönünce rezeneyi ilave edip kavurmaya devam edin. Rezene de yumuşayınca ıspanağı ekleyip , sönene kadar karıştırın. Her bir malzemeyi koyarken az az tuz ve karabiberle tatlandırın. Daha sonra sarımsağı, limon kabuğu rendesi, muskat rendesini koyun. Ateşi kapatıp nane, tarhun ve fesleğeni ekleyip karıştırın. Filetoları yağlı kağıt üzerine koyun, tuz ve karabiberle baharatlandırın. Bir filetonun üstüne hardalı sürün. Pişirdiğiniz karışımı yayın. Diğer filetoyla üzerini kapatın. Balığn çıkardığınız derisini yağlı kağıdın üstüne koyun, tuz ve biberleyin. Sonra balığı üstüne oturtun ve tuz, karabiberle baharatlandırın. Yağlı kağıdı balığın üstüne sarın.Fırın kabına alıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Çıkardığınız deriyi incecik kıyın. Tuz, kimyon, toz kırmızı biber, toz sarımsak, kekik ve karabiber ile tatlandırın. Hiç yağ koymadan fırına koyup kızartın. Sos için tereyağını eritin. Köpüğünü alın. Biraz soğutun. Bir kasede 2 yumurta sarısını mikserle çırpın. Hardalı ekleyip çırpmaya devam edin. Tereyağını azar azar ekleyerek mikserle çırpmaya devam edin. Tereyağı bitince limon suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Pişen balığın yağlı kağıttan çıkarın. Üstüne kızaran deriden serpin ve sosla beraber servis edin. alıntıdır.

Lezzetli Çubuklar Tarifi

Author: cnyt // Category: ,
Malzemeler 4 yemek kaşığı tereyağı 2 paket marshmallow – 300 gram 3 bardak kahvaltılık gevrek (müsli) 1 avuç kuru üzüm 1 avuç kuru kiraz 1 avuç yabanmersini 1 avuç tuzsuz badem 1 avuç fındık 25′e 35 cm pişirme kağıdını yağlayın. Tencerede tereyağını orta ateşte eritin. Marshmellowları ekleyip yaklaşık 5 dakika marshmellowlar eriyene kadar pişirin. Müsli ve istediğiniz bütün kuru meyveler ve yemişleri ekleyip karıştırın. Beklemeden hemen yağlı kağıda alın ve bir spatula yardımıyla bastırın. Üstünü bastırmak için tekrar yağlı kağıttan faydalanabilirsiniz. Şekil verdikten sonra 1 saat soğumaya bırakın. Dilediğiniz şekilde kesin. Ağzı kapalı şekilde 2 gün saklayabilirsiniz. alıntıdır.

Kepekli Dereotlu Poğaça Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler 50 gr. tereyağı , oda sıcaklığında çok yumuşak 1 bardak zeytinyağı 1 bardak yoğurt 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı pul biber 1-2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 1 adet yumurta beyazı,sarısı üstüne 16 yemek kaşığı un 8 yemek kaşığı kepek unu İçi için 100 gr. beyaz peynir 1 avuç kıyılmış ceviz 5-6 adet kurutulmuş domates 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı Geniş bir kaba iyice yumuşamış olan tereyağını, 1 bardak zeytinyağını, 1 bardak yoğurdu, 1’er çay kaşığı tuz, limonsuyu, karbonat ve pulbiberi, kıyılmış dereotunu ve 1 adet yumurta beyazını koyup iyice karıştırın. Un ve kepek ununu koyup hamur kıvamı elde edene kadar yoğurun. İçi için kurutulmuş domatesi ince kıyın. Peyniri çatal yardımıyla ezin.Kıyılmış ceviz ve zeytinyağı ile hepsini karıştırın. Hamurdan küçük toplar alarak elinizle ince yuvarlaklar açın. Ortasına iç malzemeden koyarak yarım ay şeklini verin. 170 drecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. alıntıdır.

Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler 170 gr. krem peynir, oda sıcaklığında 230 gr. tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış 2 yemek kaşığı toz şeker 325 gr. un 1 tutam tuz Marmelat Üstü için Pudra şekeri Fırını 175 derecede ısıtın. Geniş bir kaba krem peyniri, tereyağını, 2 yemek kaşığı toz şekeri ve tuzu koyun. Mixer ile orta hızda birbiriyle özdeşene kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın. Sonra mixeri düşük hıza getirin. Yavaş yavaş unu katarak karıştırmaya devam edin. Görüntüsü ufalanmış bir karışım kıvamında olmalı. Sonra elinizle yoğurarak bu karışımı bir hamur topu formuna getirin. Tezgahınızı unlayın. Hamuru 3 mm. kalınlığında kare veya dikdörtgen olarak açın. Hamurdan 6×6 cm’lik kareler kesin. Bir çay kaşığı istediğiniz çeşit marmelatı kestiğiniz kare hamurun ortasına yerleştirin. Seçtiğiniz marmelatın yoğun kıvamda olmasına dikkat edin. Miktar olarak fazla ve reçel kıvamındaysa tepsinize yayılıp akabilir. Bütün karelerin ortasına marmelatı koyduktan sonra 2 karşıt köşeyi ortada 2 parmağınızla iyice birleştirin. Pişerken açılmaması için hamuru iyice yapıştırın. Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsinize kurabiyeleri aralarında 4 cm. kalacak şekilde yerleştirin. Yaklaşık 12 dakika veya üstleri altın rengine dönene kadar pişirin. Piştikten sonra birkaç dakika bekletin ve hala sıcakken üzerine pudra şekeri serpin. alıntıdır.

Yaprak Ciğer

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler 1 adet koyun ciğeri 3-4 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber Sıvıyağ Tuz Aldığınız ciğerin üzerindeki zarın ve damarların ayıklanmış olmasına dikkat edin. Yarım cm. kalınlığında yaprak şeklinde kesin. Bir kasede un, tuz ve kırmızı toz biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma bulayın. Fazla ununu silkeleyin. Sıvıyağ veya tereyağını kızdırın. Ciğerleri ilave edip hızlıca 1 dakikadan az sürede kızartın. Yiyeceğiniz zamana kadar pişen ciğerleri, ağzı kapalı olarak bir kapta bekletin. İçeride kalan buhar ciğerleri yumuşak tutacaktır. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine piyazlık doğranmış ve sumakla baharatlandırılmış kırmızı soğan ve kıyılmış maydanozla servis edin. alıntıdır.

Çin Sote

Author: cnyt // Category: , , ,
Malzemeler 0.5 kg bonfile, ince uzun dilimlenmiş 1 adet soğan 1 adet pırasa 2 diş sarımsak 1 adet havuç 1 dolmalık kırmızı biber 1-2 dolmalık yeşil biber 1-2 avuç mantar 5 adet bebek mısır 2 adet taze soğan 1 tatlı kaşığı zencefil rendesi 2 yemek kaşığı soya sos 2-3 yemek kaşığı oyster sos 1 yemek kaşığı susam yağı 4 yemek kaşığı sıvı yağ ½ bardak tavuk suyu 1 yemek kaşığı acı chili sos 1 yemek kaşığı tatlı chili sos Tuz-karabiber İnce dilimlenmiş etleri bir kaba koyun. Az tuz ve karabiberle baharatlandırın. Soğanı ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz her parçayı da 8’e bölün. Yeşil ve kırmızı biberi, iri kare olacak şekilde doğrayın. Pırasayı iri doğrayın, havucu kibrit çöpü gibi kesin. Mantarları da kabaca doğrayın. Sarımsağı ezin. Bebek mısırları uzunlamasına ortadan ikiye ayırın. Taze soğanı kıyın. Bir wok veya geniş yanmaz bir tavaya, 4 yemek kaşığı sıvıyağı koyup kızdırın. Etleri ekleyip 1-2 dakika çevirin. Havuçları ve biberleri ekleyin ve 2-3 dakika daha çevirin. Soğanı ve pırasayı ilave ederek karıştırın. Sonra mantarı, ezilmiş sarımsağı ve zencefili ekleyin. Birkaç dakika karıştırıp soya sosunu, susam yağını, oyster sosunu, acı ve tatlı chili sosunu, tuz ve karabiberini ekleyin. Suyunun durumuna göre su ilave edin, sos kalınlaşana kadar pişirin. Sebzeler biraz yumuşamalı ancak diriliğini de çok kaybetmemeli. Ateşin altını kapatıp bebek mısırları ekleyin. Servis ederken taze soğanı üzerine serpin. alıntıdır.

Şeker Börek Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
MALZEMELER 4 adet milföy hamuru 100 gr. beyaz peynir 2-3 dal maydanoz 1 adet sivri biber 1 adet yumurta sarısı Milföyleri unla açıp her birini dört eşit parçaya bölün. Ufalanmış beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve doğranmış sivri biberi karıştırın, milföylere bölüştürün. Milföyleri katlayıp şeker paketi gibi kıvırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin. alıntıdır.

Zeytinli Hindi Sote

Author: cnyt // Category: , ,
MALZEMELER 400 gr. hindi göğüs eti 20 adet zeytin 1 adet kırmızıbiber 3 adet çarliston biber 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet domates 1 adet soğan Karabiber Tuz Kekik Kimyon Hindi etlerini dilimleyip zeytinyağında beş dakika sote edin. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve çekirdekleri çıkartılarak doğranmış zeytinleri ekleyin. Uzun şerit halinde doğranmış kırmızıbiber ve çarliston biberi ilave ederek yedi-sekiz dakika kavurun. Baharatları ekleyip en son rendelenmiş domatesi ilave edin. Domates suyunu çekinceye kadar pişirin. alıntıdır.

Kepekli Poğaça

Author: cnyt // Category: , , ,
MALZEMELER 1 yumurta 10 gr. yaş maya 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz, mahlep 1 çorba kaşığı şeker 2,5 -3 su bardağı kepekli un Susam Yoğurma kabının içinde unu yerleştirip ortasını havuz gibi açın. İçine mayayı ufalayıp üzerine ılık su, şeker, tuz ekleyip karıştın ve bu şekilde bekletin. Daha sonra yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tereyağını ilave ederek yumuşak bir hamur yapın, üzerini kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartın ve top haline getirin. Avuç içinde açıp oval şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecede 30 dakika pişmeye bırakın. alıntıdır.

Hamurlu Dalyan Köfte Tarifi

Author: cnyt // Category: , , , ,
MALZEMELER 2 adet yufka 1 kg. kıyma 1 adet soğan 4 dilim bayat ekmek 4 adet yumurta 1 su bardağı bezelye 3 çorba kaşığı salça 1 adet havuç Tuz Kekik Karabiber Kıyma, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek, soğan, tuz, karabiber ve bir adet yumurtayı yoğurun, yağlanmış tepsiye bir parmak kalınlığında yayın. Haşlanmış iki adet yumurtayı dilimleyip köftenin ortasına dizin. Haşlanıp doğranmış havuçları ve bezelyeyi serpiştirin. Köfteyi rulo yapıp yufkaya sarın. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp çörekotu serpin. 180 derece fırında pişirin. alıntıdır.

Kırmızı Biberli Haydari Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
MALZEMELER 1 su bardağı süzme yoğurt 3 çorba kaşığı beyaz peynir 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kuru nane 2 adet közlenmiş kırmızı biber 1 fincan zeytinyağı yağı 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kırmızı biber 2 adet sivri biber Sarımsağı ezdikten sonra; beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, yağ, kimyon ve tuzla beraber karıştırın. Közlenmiş kırmızı biberi ve sivri biberi ince ince doğrayıp karışıma ekleyin ve karıştırın. Üzerine kırmızıbiber serperek servis yapın. alıntıdır.

Pazılı Börek

Author: cnyt // Category: ,
MALZEMELER 6 adet baklava yufkası 1 çorba kaşığı tereyağı 2 adet taze soğan 1 demet pazı 100 gr. taze kaşar peyniri 50 gr. lor peyniri Baklava yufkasını tereyağı ile ıslatıp üç tanesini üst üste yerleştirin. Kare şeklinde kesin. Soğan ve ince kıyılmış pazıyı yağda kavurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Kare kesilmiş yufkaların içine iç malzemeyi paylaştırıp zarf şeklinde katlayın. Katlı kısımları alta gelecek şekilde tepsiye dizin. 200 derece fırında pişirin. alıntıdır.

Sulu köfte Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
MALZEMELER 400 gr. kıyma 1 adet soğan 1/2 kahve fincanı pirinç 8 dal maydanoz 2'şer adet havuç ve patates 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 6 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Kıyma, soğan, pirinç, üç dal maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun, fındıktan biraz daha büyük köfteler yapın. Havuç ve patatesleri temizleyip iri olmayacak şekilde doğrayın. Tereyağını tencereye alıp üzerine havucu ilave edin. Biraz yumuşadığında patatesi katın. Birkaç dakika kavurup unu ekleyin ve kavurun. Azar azar ve karıştırarak suyu tencereye ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri katın. Havuç yumuşayana kadar pişirin. Kalan maydanozu ekleyin. İki taşım kaynatıp ocaktan alın. alıntıdır.

Zeytinyağlı Bezelye

Author: cnyt // Category: , , , ,
MALZEMELER 500 gr. taze bezelye 1 adet patates 2 adet havuç 1 adet soğan 1/2 çay bardağı zeytinyağı 2 adet domates 1 çorba kaşığı şeker Doğranmış soğan, patates ve havucu yağda beş dakika kadar kavurun. Üzerine ayıklanmış bezelye, bir çorba kaşığı şeker, tuz ve rendelenmiş domatesi koyun. Çok az su ilave ederek 20 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapın. alıntıdır.

Erişteli haşlama et

Author: cnyt // Category: , , , ,
MALZEMELER 500 gr. kemikli parça et 1 adet soğan 1 adet havuç 1 çubuk tarçın 1 demet maydanoz sapı 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1 su bardağı köy eriştesi 1 çorba kaşığı tereyağı Etleri, soyulmuş bütün soğanı, havucu ve maydanoz saplarını; üzerine suyu koyarak yaklaşık 1.5 saat kadar, orta ateşte pişirin. Daha sonra süzüp çok iyi pişen etleri kemiklerinden ayırın. Etin suyunu da süzüp içine tereyağını ekleyin ve karıştırarak sos kıvamına getirin. İçine erişteleri koyup 10 dakika kadar pişirin. Erişteler pişince; servis tabağına alıp üzerine etleri koyarak servis yapın. alıntıdır.

Sarımsaklı Köfte Kebabı

Author: cnyt // Category: , ,
MALZEMELER 2 su bardağı yoğurt 10 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet haşlanmış patates 700 gr. yağlı kıyma Kıymayı; tuz ve karabiberle yoğurup buzdolabında bir saat dinlendirin. Elinizle uzun köfteler yapın, ızgarada ya da yağsız tavada kızartıp iki santimlik parçalara ayırın. Patatesleri ve sarımsakları ezin. Patates, sarımsak ve çırpılmış yoğurdu karıştırın. Servis tabağına bu karışımı alın ve üzerine köfteleri dizip servis yapın. alıntıdır.

Ballı Gavurdağı Salatası

Author: cnyt // Category: ,
MALZEMELER 4 adet domates 3 adet sivri biber 1/2 demet maydanoz 1/2 çay bardağı çam balı 1/2 çay bardağı üzüm sirkesi 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi 1 çay kaşığı pul biber veya isot 1 tatlı kaşığı tuz Arzuya göre limon suyu Domateslerin kabuklarını soyup ufak küpler halinde doğrayın ve büyük bir kaseye alın. Maydanoz ve sivri biberleri de ince ince doğrayıp domateslere ilave edin. Bal, üzüm sirkesi, zeytinyağı ve arzuya göre limon suyunu ekleyip tuz, bol isot veya pul biber ile tatlandırın. İri kıyılmış ceviz içinin bir kısmını salatanın içine ilave edin. Sosunu çekmesi için yarım saat dinlendirip üzerini cevizle süsleyerek servise sunun. alıntıdır.

Meyveli Salata

Author: cnyt // Category: , , , ,
Malzemeler 1 elma 1 armut 1 turp 1/6 beyaz lahana 1 kırmızı lahana 1 avuç ceviz 1 avuç taze nane 1 avuç taze fesleğen Sos İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı hardal 1 yemek kaşığı bal 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak Tuz-karabiber Beyaz ve kırmızı lahanayı ince ince kıyın. Tuzla ovup sudan geçirerek süzdürün. Nane ve fesleğeni doğrayın. Cevizi kıyın. Turpu ince kareler halinde kesin. Elma ve armutu kabuklarını soymadan yarıdan kesin, çekirdeklerini çıkarın ve kibrit çöpü gibi incecik kesin. Bütün salata malzemesini geniş bir kaseye alın. Cevizleri üzerine serpin. Sos için bir çanağın içine hardalı, balı, sirkeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi koyup karıştırın. Zeytinyağını azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Koyu bir sos kıvamı elde edin. Salatanın üstüne dökerek servis edin. Üzerine isteğe göre keçi peyniri ve kuru üzüm serperek servis edebilirsiniz alıntıdır.

Hamurlu Kavurma Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
Hamurlu Kavurma Malzemeleri 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 kg. kemiksiz dana kuşbaşı 1,5 yemek kaşığı un 850 ml. sıcak et suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 4 dal taze kekik 8-10 adet arpacık soğan 2 diş sarımsak 250 gr. kestane mantarı 8-10 dilim pastırma 75 gr. taze kaşar Milföy hamuru Hamuru açmak için Un Üstüne sürmek için 1 yumurta sarısı Tabanı geniş bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırın. Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle baharatlandırın. Tavaya koyup her tarafları kahverengi olana kadar kızartın. Etler kızarınca üstüne unu serpin ve etlerin her tarafının una bulanmasını sağlayın. Daha sonra et suyunu ve 2 dal kekiği ekleyin. Su kaynayınca ağzını kapatın ve yaklaşık 1,5 saat etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Arada sırada kontrol ederek suyunu çok çekmişse az su ekleyin. Etler pişerken başka bir tavaya tereyağını koyun ve orta ateşte eritin. Doğranmış arpacık soğanları, mantarları, kıyılmış sarımsağı ve kalan kekiğin yapraklarını da aynı tavaya ekleyip mantarların bıraktığı su buharlaşana kadar pişirin. Bir kenara alın. Etler pişince bu tavadaki tüm mantarlı karışımı etlerin olduğu geniş tabanlı tencereye ekleyin ve karıştırın. Pastırmaları dilim dilim tezgaha yayın. Taze kaşarları parmak boyunda kesin, pastırmalara pay edin ve dolma sarar gibi pastırmaları peynirlerin üzerine sarın. Sardığınız pastırmaları ısıya dayanıklı bir kaba aralıklı olarak diklemesine koyun. Etrafını mantarlı et karışımı ile doldurun. Unlu bir tezgahta milföy hamurlarınızı kenarlarından dikkatlice birleştirerek büyük bir parça elde edin. Kabınızın ölçüsüne göre tek bir hamur haline getirin. Milföy hamurunu çok inceltmeyin, ne kadar inceltirseniz o kadar az kabaracaktır. Kabın üstünü bu hamurla kapatın ve kenarlarını elinizle yapıştırın. Çırpılmış yumurta sarısını üzerine sürün. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika hamur kızarana kadar pişirin. alıntıdır.

Yoğurt Kek Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
Yoğurt Kek Malzemeleri 3 yumurta 50 gr. tereyağı 200 gr. toz şeker 3 yemek kaşığı irmik 1 paket vanilyalı puding 1 limon kabuğu rendesi ve suyu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya şekeri 1 kg süzme yoğurt Kuru üzüm Tabanı için 2 paket yulaflı bisküvi 2 avuç fındık 125-150 gr. tereyağı Kekin tabanı için 125-150 gr. tereyağını eritin. Kepekli bisküviyi elinizle ufalayın. Bisküvilerin üzerine erimiş tereyağını ekleyip birbirine karıştırın. Hafifçe kırdığınız fındıkları da ekleyin ve kelepçeli bir kek kalıbına döküp üzerine bastırarak yapışmasını sağlayın. Diğer bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Yumurtaları, tereyağını, 1 limonun suyunu ve kabuğunun rendesini ve yoğurdu geniş bir kapta iyice çırpın. Başka bir kapta toz şekeri, irmiği, pudingi, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Sıvı karışıma kuru malzemeyi ekleyin ve birbiriyle özdeşlenene kadar karıştırın. Bisküvi tabanının üzerine dökün. Üzerine de kuru üzümleri serpin. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. alıntıdır.

Kaymaklı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler 2 bardak pilavlık bulgur 2,5-3 bardak et suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kuru soğan 1 adet kapya biber ½ havuç ½ kabak 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber Tuz 3 yemek kaşığı taze kaymak Kuru soğanı, kapya biberi, havuç ve kabağı ince sıçan dişi doğrayın. Tereyağını, orta ateşte saç veya tencerede kızdırın. Doğradığınız sebzeleri ve pilavlık bulguru birlikte tencereye ilave edin. 1-2 sefer karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı acı biber salçasını ekletip, ara ara karıştırarak yaklaşık 5 dakika kavurun. Toz kırmızı biber, kimyon, karabiber ve tuzla baharatlandırın. Et suyunu ekleyip 12 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Piştikten sonra ateşten alın ve kapağını açmadan 15 dakika kendi ısısında demlenmeye bırakın. 3 yemek kaşığı kaymağı ekleyip harmanlayın ve sıcak olarak servis edin. alıntıdır.

Portakallı İrmik

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler 250 gr. irmik 125 gr. tereyağı 1 avuç çam fıstığı 1,5 bardak toz şeker 2,5 bardak taze sıkılmış portakal suyu Tereyağının 1 yemek kaşığını kenara ayırın. Geniş bir tencereye kalan tereyağını, portakal suyunu ve şekeri koyun, yaklaşık 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Daha sonra kenara alarak sıcak tutun. Başka bir kuru tencereye irmiği koyun ve yağsız, sürekli karıştırarak iyice esmerleşene kadar kavurun. Bu işlemin yarısında çam fıstıklarını da irmiğe ilave edin. Kavurma işlemini tamamlamak için ayırdığınız bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip, iyice esmer renk almasını sağlayın. İrmikler esmerleşince sıcak su karışımını yavaşça tencereye ekleyin. Tencerenin sıcaklığından dolayı çok sıçrayabilir. Bir kez karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve çok kısık ateşte 5 dakika hiç ağzını açmadan pişirin. Ateşten aldıktan sonra 15 dakika daha kapağı kapalı olarak dinlendirin. Daha sonra bir çatal yardımıyla ara ara karıştırarak yarım saat daha demlendirin. Arzuya göre dondurma veya tarçınla servis edebilirsiniz. Alıntıdır.

Parmesanlı Zeytin Topları

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler 100 gr. un 60 gr. tereyağı, oda sıcaklığında 60 gr. rendelenmiş parmesan peyniri 2 yemek kaşığı soğuk su 20-24 adet kokteyl yeşil zeytin Orta boy bir karıştırma kabında unu ve oda sıcaklığındaki tereyağını, çatal yardımıyla iyice ezerek kumlu bir görünüm almasını sağlayın. Parmesan peynirini ve 2 yemek kaşığı soğuk suyu ekleyerek, bütün malzemeler birbirine geçip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru strech filme sarın ve buzdolabında 20 dakika dinlenmeye bırakın. Hamur sertleşince dolaptan çıkarın. Hamurdan küçük parçalar koparıp parmaklarınızla inceltin. Ortasına bir zeytin koyup etrafını sarın ve iki avucunuzla bir top haline getirin. Bütün zeytinleri bitirdikten sonra buzdolabına tekrar koyun ve biraz daha bekletin. Fırını 220 dereceye getirin. Yağlı kağıda dizdiğiniz hamur toplarını yaklaşık 10 dakika veya hamurlar altın rengini alıncaya kadar pişirin. Sıcak veya oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.

Otlu Pesto Sos

Author: cnyt // Category: , , ,
Malzemeler 1 tutam fesleğen 1 tutam taze nane 1 tutam maydanoz 2 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı veya fındık veya ceviz 2 diş sarımsak 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı rende parmesan Tuz-karabiber Mutfak robotuna bütün yeşillikleri ve çam fıstığını koyup karıştırın. Eğer çam fıstığı yerine ceviz veya fındık kullanıyorsanız daha sert oldukları için önce robotta onları parçalayın, sonra yeşillikleri koyun. Sonra sarımsağı koyun ve tekrar karıştırın. Robotunuz çalışırken zeytinyağını yavaş yavaş dökmeye başlayın. Bütün yağ bitince robotu durdurun ve bir spatula yardımıyla kenarlarda biriken malzemeyi ortaya toplayın. Rende parmesan peynirini koyun ve tekrar karıştırın. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Bu sosu ağzı kapalı olara buzdolabında saklayıp,makarna,patates ve etinizin yanında servis edebilirsiniz. alıntı

Sebzeli Ekmek Üstü Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler 1-2 adet kabak 2 yemek kaşığı çam fıstığı 150 gr. keçi peyniri 1 tutam taze nane yaprağı 2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 8-10 dilim baget ekmek Pesto sos Tuz – karabiber Kabakları ince şeritler halinde bütün olarak boylamasına kesin. İzli tavada yağ sürmeden kabakların her iki tarafını ızgaralayın. Ayrı bir tavada çam fıstıklarını kavurun. Taze nanenin yapraklarını ayıklayın. İnce kıyın. Peyniri küçük parçalara ayırın. Peynirle naneleri karıştırın. Kabak, çam fıstığını ekleyip fazla örselemeden karıştırın. Az tuz ,karabiber ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile baharatlandırın. Fırınınızı ısıtın. Baget ekmeğini verev olacak şekilde ince dilim kesin. Fırına koyup ekmekler kızarana kadar bekletin. Çıkardıktan sonra 1 diş sarımsağı ikiye bölün ve aromasını vermesi için ekmeklere sürün. Daha sonra pesto sosu ince bir tabaka halinde ekmeklere yayın. Hazırladığınız peynirli kabak karışımını ekmeklerin üzerine paylaştırın. Bir kaşık yardımıyla tekrar pesto sos gezdirin. Taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin. alıntıdır.

Etli Ekmek Üstü Tarifi

Author: cnyt // Category: , , ,
Malzemeler 100 gr. kuru et ( isli çerkez eti ) 10-15 adet Antakya kırık zeytin 3-4 adet yağda kuru domates 1 tutam taze kekik yaprağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 100 gr. dil peyniri 8-10 dilim baget ekmek 2 tatlı kaşığı taneli hardal Kuru eti ve dil peynirini küp veya yaprak şeklinde kesin. Kurutulmuş domatesleri ve çekirdekleri çıkartılmış zeytini ince ince kıyın. Taze kekiğin yapraklarını ayıklayın. Hazırlamış olduğunuz tüm malzemeyi bir araya getirin. 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek harmanlayın. Fırınınızı ısıtın. Baget ekmeğini verev olacak şekilde ince dilim kesin. Fırına koyup ekmekler kızarana kadar bekletin. Çıkardıktan sonra 1 diş sarımsağı ikiye bölün ve aromasını vermesi için ekmeklere sürün. Daha sonra taneli hardalı ince bir tabaka halinde ekmeklere yayın. Hazırladığınız etli karışımı bir kaşık yardımıyla üstlerine koyun. Taze kekik yapraklarıyla süsleyerek servis edin. alıntıdır.

Çiçekli Buz Küpleri

Author: cnyt // Category: , , ,
Yabanmersini Şurubu için Malzemeler 1 bardak donmuş veye taze yabanmersini 1 bardak şeker 1 silme tatlı kaşığı nişasta,suda eritilmiş 1/2 limonun suyu 1 şişe tonik 1-2 dal taze nane Buz küpleri için Malzemeler Yenebilir çiçek veya istediğiniz herhangi bir taneli meyve çiçekli buz küpleri Buz kalıplarının gözlerine istediğiniz meyveden veya yenebilir çiçekten bir adet koyun. Üstünü su ile doldurun ve buzlukta dondurun. Sos tenceresine yabanmersinini ve toz şekeri koyup kaynatın ve yaklaşık 2 dakika pişirin. Nişastayı az soğuk suyla karıştırın. Sosun içine ekleyip bağlayın. Daha sonra 1/2 limonun suyunu ekleyin ve ateşten alın. Robotta çekerek püre haline getirin. Soğuması için buzdolabında bekletebilirsiniz. Şurup soğuduktan sonra, servis edeceğiniz bardak veya kavanozların dibine yabanmersini şurubunu pay edin. Üzerine yavaşça soğuk toniği dökün. Nane yaprağı ve hazırladığınız buz küplerinden koyarak soğuk olarak servis edin. alıntıdır.

Enginarlı Kuzu Tajine Tarifi

Author: cnyt // Category: , , , , ,
Malzemeler 3 parça kemikli kuzu incik, 2′ye bölünmüş 2 adet soğan 1-2 diş sarımsak 1 bardak bezelye 5 adet enginar 1 tutam toz safran 1 avuç maydanoz 1 avuç dereotu 1 avuç kişniş 1 parmak zencefil 1 – 1,5 bardak sıcak su 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz – karabiber Sarımsağı ince kıyın. Soğanın bir tanesini yemeklik, bir tanesini piyazlık doğrayın. Kişnişi, dereotunu ve maydanozu ince kıyın. Enginarlarınız taze ise az haşlayın. 2 yemek kaşığı sıvıyağı, tajin tenceresinde veya normal tencerede kızdırın. Tuz, karabiber ve zencefili koyup bir taşım karıştırın. Daha sonra etleri içine koyup, renkleri dönünceye kadar kızartın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra sarımsağı, piyazlık doğradığınız soğanı, ince kıydığınız maydanoz, dereotu ve kişnişi, bezelye ve bütün olarak bıraktığınız enginarları tencereye dizin. 1 tutam safranı, 1 bardak sıcak suda eritin. Yemeğin üzerine gezdirin. Gerekirse biraz daha su ekleyin. Son olarak 2 yemek kaşığı zeytinyağını da üzerine dökün. Kapağını kapatarak yaklaşık 1 – 1,5 saat pişirin. Alıntıdır.

Ev İşi Baklava Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
Baklava Malzemeleri 40 adet baklava yufkası 180 gr. tereyağı 150 gr. badem 250 gr. ceviz 150 gr. toz şeker (6-7 yemek kaşığı) 2 çay kaşığı tarçın Ballı Tarçın Şurubu Malzemeleri 270 gr. tozşeker (1,5 bardak) 250 ml. su 100-120 gr. bal 1,5 yemek kaşığı limon suyu 1/2 çay kaşığı tarçın veya 1 çubuk tarçın Şurubu hazırlamak için, bir sos tenceresine şekeri, suyu ve tarçını koyup orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyu ve balı ekleyin. Ateşin altını kısın. Arada bir karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin.Daha sonra ateşten alın ve oda sıcaklığına gelmesi için soğumaya bırakın. Bademi ve cevizi bir tavada kavurun. Kavurduktan sonra biraz soğutun ve bıçak yardımıyla küçük parçalara bölün. Daha sonra bir kaba alın. Şekeri, tarçın ve karanfili ilave edin, harmanlayın ve kenarda bekletin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Kelepçeli yuvarlak bir kalıbın kenarlarını ve tabanını iyice yağlayın. Kalıbın çapına göre yağlı kağıttan bir daire kesin, kalıbın altına oturtun ve yağlayın. Sonra baklava yufkalarını tezgahın üzerine yayın. Ortasına kalıbı oturtun ve kalıbın kenarlarından bir bıçak yardımıyla yufkaları parçalamadan daire şeklinde kesin. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Kalıbın altına yuvarlak kestiğiniz yufkaların 16 tanesini, her birinin arasına fırça yardımıyla tereyağı sürerek, üst üste dizin. Böylelikle kalıbınızda 16 adet yağlanmış yufka yaprağı oluyor. Badem ve ceviz karışımının 3′te birini yufkanın üzerine serpin. Sonra 8 kat yufkayı yine aralarına tereyağı sürerek ceviz ve bademlerin üstüne koyun. Tekrar 8 kat yufka yağlayıp yine ceviz ve badem serpin. En son yağlanmış 8 adet yufkayı son serptiğiniz kuruyemişlerin üstüne yine aralarını yağlayarak dizin. Yufkanın en üstüne de yağ sürün. Böylelikle 40 adet yufka katı kullanmış oluyoruz. Küçük bir bıçak yardımıyla yufkayı dilimlere bölün. Bıçağı birkaç kat aşağıya kadar götürün, ancak en dibe kadar kesmemeye dikkat edin. Bu işlemi yufkalar şurubu daha iyi çeksin ve piştikten sonra daha kolay kesilsin diye yapıyoruz. Önceden ısıttığınız fırında 1 saate yakın yufkalar kabarana ve üzeri altın rengi olana kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak baklavalara soğuk şurubu dökün. Yufkalar şurubu iyice çekip soğuyana kadar yaklaşık 1 saat bekletin. Soğuduktan sonra kelepçeyi açarak kalıptan alın. Altında yağlı kağıt kalmamasına dikkat edin. Dilimleyerek servis edin. Alıntıdır.

Beyaz Peynirli Sufle

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler 20 adet baklavalık yufka 4 adet yumurta 50 gr. tereyağı 250 gr beyaz peynir 200 gr. süt Tuz Pulbiber Muskat rendesi 1 şişe soda 2 adet taze soğan 50 gr. tereyağını eritin. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Geniş bir kapta erimiş tereyağını, sütü, 1 şişe sodayı ve 4 yumurtayı iyice karıştırın. Tuz, pulbiber ve 1/2 muskat rendesini ilave edin. Yufkaları elinizle kopararak ufak parçalara ayırın ve bu yufka parçalarını da sıvı karışıma ekleyin. Beyaz peyniri ufalayarak içine atın. Yufkaların sıvı karışımı iyice çekmelerini sağlayın. Arzuya bağlı olarak ince doğranmış taze soğanları ilave edin, karıştırın. Fırın kabınıza yufkayı boşaltın. 175 derecede ısıttığınız fırında 30-40 dakika üzeri kızarıp kabarana kadar pişirin. Alıntıdır.

Kakaolu ve Sade Krep Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
Kakaolu Krep Malzemeleri 100 gr. un 3 yemek kaşığı kakao 4 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yumurta 1/2 çay kaşığı vanilya 1 çimdik tuz 240 ml. süt Pişirmek için tereyağı Unu, pudra şekerini, kakaoyu, tuzu ve vanilyayı geniş bir kaba koyun ve karıştırın. Başka küçük bir kapta yumurtaları ve sütün yarısını karıştırın. Daha sonra sütlü karışımı, kuru karışıma döküp iyice karıştırın. Kalan sütten ekleyerek yumuşak krema kıvamına gelinceye kadar malzemeleri birbirine yedirin. Yapışmaz tavanızı biraz yağlayın. Tavanız iyice ısınınca, tavanızın büyüklüğüne göre bir kepçe karışımdan koyun. Tavayı hafif dairesel çevirerek sıvının her tarafına dağılmasını sağlayın. 30-45 saniye sonra, ateşinizin hararetine göre, bir spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin. 20-30 saniye pişmesi için yeterli olacaktır. Kreplerin üstünde küçük baloncuklar piştiğinin işaretidir. Tavadan pişen krebi kaydırarak alın. Böylece yumuşak kısım üstte kalacaktır. Krepler bitene dek her seferinde tavayı bir parça yağlayıp aynı işlemi uygulayın. İstediğiniz meyve veya şurupla servis edebilirsiniz. Sade Krep Malzemeleri 140 gr. un 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yumurta 1/2 çay kaşığı vanilya 1 çimdik tuz 200-240 ml. süt Pişirmek için tereyağı Unu, pudra şekerini, tuzu ve vanilyayı geniş bir kaba koyun ve karıştırın. Başka küçük bir kapta yumurtaları ve sütün yarısını karıştırın. Daha sonra sütlü karışımı kuru karışıma döküp iyice karıştırın. Kalan sütten ekleyerek yumuşak krema kıvamına gelinceye kadar malzemeleri birbirine yedirin. Yapışmaz tavanızı biraz yağlayın. Tavanız iyice ısınınca, tavanızın büyüklüğüne göre bir kepçe karışımdan koyun. Tavayı hafif dairesel çevirerek sıvının her tarafına dağılmasını sağlayın. 30-45 saniye sonra, ateşinizin hararetine göre, bir spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin. 20-30 saniye pişmesi için yeterli olacaktır. Tavadan pişen krebi kaydırarak alın. Böylece yumuşak kısım üstte kalacaktır. Kreplerin rengi açık altın rengi olmalıdır. Krepler bitene dek her seferinde tavayı bir parça yağlayıp aynı işlemi uygulayın. İstediğiniz meyve veya şurupla servis edebilirsiniz. Alıntıdır.

Çikolata Topları Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler 1 paket yulaflı bisküvi 1 paket kakaolu bisküvi 200 gr. Labne peyniri 1,5 çay bardağı pudra şekeri 300 gr. Bitter çikolata Pasta şekerlemesi Bisküvileri toz haline getirin. Bisküvileri çukur bir kaba boşaltın. Labne peynirini ve pudra şekerini bisküvilere ekleyin ve birbirleriyle özdeşene kadar iyice yoğurun. Malzemeler iyice birbirlerine yapışınca, avucunuzla yuvarlayarak küçük toplar yapın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yaptığınız topları dizin. Topların ortasına birer kürdan veya tahta şiş batırın. Buzdolabına koyarak yaklaşık 1 saat soğutun. Bu arada bir tencerede su kaynatın. Su kaynadıktan sonra üzerine kaynayan suya değmeyecek şekilde, temiz ve kuru başka bir kap oturtun. 300 gr.bitter çikolatayı bu kapta benmari usulü eritin. Buzdolabında bekleyen topları çıkarın. Çubuklarından tutarak erimiş çikolataya batırın ve her tarafının bulanmasını sağlayın. Topları farklı şekillerde süsleyebilirsiniz. Çikolataya batırdıktan sonra hindistan cevizine veya pasta şekerlemelerine bulayabilirsiniz. Süslediğiniz topları yine yağlı kağıt serdiğiniz bir tepside dondurduktan sonra servis edin. Alıntıdır.

Yelpaze Patates Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler 3 adet büyük patates 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı 1 diş sarımsak 1-2 dal biberiye Deniz tuzu – karabiber Fırınınızı 230 dereceye ayarlayın. Patateslerin alt tarafından ince bir parça kesin. Bu patatesleri tepside düzgün durup sallanmamalarını sağlayacak. Patatesleri kestiğiniz tarafından tezgahınıza koyun ve keskin bir bıçak yardımıyla üst yüzeyini, enine ince ince kesin. Bu kesikleri bir yanın dibinden diğer yanın dibine kadar olmasına, ama patatesin alt yüzeyini kesmemeye dikkat edin. Bunun için patatesin iki yanına çubuklar koyabilirsiniz. 2 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı tereyağını, biberiye yapraklarını ve kıyılmış 1 diş sarımsağı bir tavaya koyup, sadece tereyağı eriyene ve hepsi birbirine karışana kadar ateşte tutun ve sonra kenara alın. Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağının kullanarak elinizle patatesleri yağlayın. Fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. 15 dakikanın sonunda fırından alın ve tereyağlı karışımın 1/2 sini kullanarak, fırça yardımıyla patateslere sürün. Dilimlerin arasınında tereyağına bulaştığından emin olun. Tekrar fırına koyup 15 dakika daha pişirin ve sonra tekrar tereyağlı karışımla yağlayın. Üstüne deniz tuzu ve karabiber serpin ve bir 15- 20 dakika daha üstü kızarana kadar pişirin. Üstüne ince kıyılmış biberiye serperek servis edebilirsiniz. Alıntıdır.

Boeuf Stroganof

Author: cnyt // Category: , , ,
Malzemeler 1 kg. kontrafile, ince şeritler halinde kesilmiş 400 gr. mantar 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 150 gr. krema veya yoğurt 1 yemek kaşığı hardal 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1/4 muskat rendesi Tuz – karabiber 2 bardak su Eti ince şeritler halinde kesin. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Mantarları temizleyip ince kesin. Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Etleri ilave edip, kahverengi olana kadar çevirin. Sonra yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsağı, muskat rendesini, tuz ve karabiberi ilave edin. Ateşin altını biraz kısın ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra 2 bardak su ve 1 yemek kaşığı hardalı ekleyin ve hardal iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Sonra kapağını kapatın ve tekrar pişmeye bırakın. Etler yumuşayıp, suyunu biraz çekince mantarları ekleyin. Gerekiyorsa biraz daha su ilave edin. Kalın bir sos kıvamına gelene kadar kaynatın. 1 yemek kaşığı tereyağı ile sosu bağlayın. Bu arada bir karıştırma kabında kremayı veya yoğurdu, 1 yemek kaşığı unu ve etin suyundan birkaç kaşık karıştırın. Unu iyice yedirin ve etlere ekleyin. Bütün malzeme birbiriyle özdeşleşene kadar, 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. İnce kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz. Alıntıdır.

Pirinçli Şevketi Bostan

Author: cnyt // Category: , , ,
Malzemeler 1/2 kg. şevketi bostan 1 adet iri boy kuru soğan 2 diş sarımsak 2-3 adet domates 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 avuç pirinç 1 çorba kaşığı toz şeker 1/2 limon suyu 1/2 çubuk tarçın 2-3 bardak su Tuz Şevketi bostanın dikenli yaprakları ve odunsu kökleri olduğu için ayıklaması oldukça zor bir ottur. Traşlayıp kabuklarının soyulması ve yaprakların temizlenmesi gerekmektedir. Bu yüzden ayıklanmış almak daha kolaydır. Pazarlarda temizlenmiş vaziyette, su dolu kapların içinde satılıyor. Çünkü; sudan çıktıktan kısa bir süre sonra, pembe bir renk alıyor. Bu nedenle, aldığınız şevketi bostanı hemen pişiremeyecekseniz, limonlu ve unlu su dolu bir kap içinde muhafaza etmeniz gerekiyor. En yaygın pişirme şekli, kuzu eti ile yapılanı. Haşlayıp üzerine limon, zeytinyağı sosu ile salatasını yapabilirsiniz. Veya haşlayıp, ince kıydığınız şevketi bostanı, sarımsaklı süzme yoğurt ile karıştırın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Güzel bir balık mezesi olur. Şevketi bostan, sağlık açısından da çok yararlı bir bitki. Özellikle kaynama suyu içildiğinde, böbrekler için iyi bir temizleyicidir. Zeytinyağlı şevketi bostan için şevketibostanı serçe parmağı ebadında julyen kesin. Soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları kıyın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencerede kısık ateşte zeytinyağını kızdırın. Ayıklanmış ve doğranmış şevketibostanı tencereye ilave edip biraz döndürün. Daha sonra soğanı ilave edip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Sarımsağı ilave edin. Daha sonra domateslerin 3/2′sini, şekeri ve tuzu ekleyin. 1/2 limonun suyunu sıkın. 2 bardak su ilave edin, 1/2 çubuk tarçını içine atın ve yaklaşık 20 dakika kaynamaya bırakın. Kaynadktan sonra pirinci ve kalan domatesleri ekleyin. Kapağı kapalı olarak pirinç yumuşayıp, şevketibostan pişene kadar ateşte tutun. Ateşten aldıktan sonra pişirdiğiniz kapta soğumaya bırakın. Yoğurt ile soğuk veya ılık servis edin. Alıntıdır.

Baklava Yufkasında Çıtır Pide Tarifi

Author: cnyt // Category: , , , ,
Malzemeler • 8 adet Baklava Yufkası • 4 çorba kaşığı Tereyağ • 8 çorba kaşığı Rendelenmiş Taze Kaşar • (isteğe bağlı) Sucuk • (isteğe bağlı) İnce Biber Yapılışı •Sekiz adet baklava yufkasını üst üste koyun. •Dört çorba kaşığı tereyağını eritip bir fırçayla ilk yufkanın üstüne sürün, diğerlerini de defter sayfası gibi art arda yerleştirin. •Dikdörtgenin sağ ve sol köşelerinden ufak üçgenler kesip büyük parçanın sigara böreği gibi rahat dürülmesini sağlayın. •Hazır baklava yufkaları dikdörtgen şeklinde olur. •Eğer yuvarlak bulabilirseniz 120'şer derecelik üç parçaya ayırıp dev sigara börekleri sarmalısınız. •Yufkalar hazır olduğunda içine sekiz çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri koyun. •Fırını 180 derecede hazırlayıp dev sigara böreğinizi yerleştirin. 10 dakika bu şekilde pişsin. •Baştan ve sondan 4 santim kalacak şekilde derin bir yarık oluşturun. İçine sucuk ve ince biberlerinizi koyun. •Erittiğiniz tereyağın kalanını bir fırça yardımıyla pidenin üstüne sürün. •7-8 dakika daha peynir ve pidenizin üstü kızarana kadar bekleyin. •Bu mantıkla istediğiniz şekilde pide yapabilirsiniz. İçine yumurta kırabilir, kendi kavurmanızı, kıymanızı koyabilirsiniz. İsterseniz deniz ürünleri veya en tanıdık gelen peynirle çıtır çıtır yiyebilirsiniz. Afiyet Olsun... alıntıdır.

Sebzeli Tepsi Kebabı

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler • 400 gr dana döş • 2,5 adet taze sarımsak • 2-3 dal taze kekik • 2-3 dal taze nane • 10 dal maydanoz • ½ adet kapya biber • 1 çay kaşığı kimyon • 1 çay kaşığı karabiber • Tuz • Karabiber • Sosu için; • 1 çorba kaşığı biber salçası • 3 çorba kaşığı su • Süsleme için; • Kapya biber • Yeşil biber • Kırmızı soğan • Süs top biber • Taze sarımsak Yapılışı Kasaptan temizlenmiş hali 400 gram olan orta yağlı döş isteyin ve mümkünse bunu satırla kıydırın. Zira satırla kıyıldığında satırda biriken sinirler ayıklanıyor ve böylece et nispeten sinirsiz, pamuk gibi oluyor. Hem de daha iri kıyım olduğundan dişe gelen ve sulu bir et oluyor. Böylece et kendini daha ön plana çıkarıyor ve lezzeti ağızda daha iyi hissediliyor. İsterseniz eti bütün alarak, keskin bir bıçakla da evde siz de satır kıyması yapmayı deneyebilirsiniz. Eti hazırladıktan sonra içine 2,5 adet taze sarımsağı, uzun, yeşil yapraklarından ayırıp ince ince kıyın ve kıymaya katın. Bu şekilde kıyma hem yemyeşil oluyor hem de çok hafif, belli belirsiz taze bir sarımsak tadı yerleşiyor. Malum, yemeğin tat alma duyusunu beslemesi kadar göze hitap etmesi de önemli. Ardından 2-3 dal taze kekik, 2-3 dal taze nane, 10 dal da maydanozu kıyarak kıymaya ekleyin. Biraz da içinde tatlı bir renk olsun diye yarım kapya biberi ince ince kıyıp ekleyin. Ardından baharat olarak bir çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, gerektiği kadar tuz ve bir çay kaşığı kimyonu ekleyin. Artık tüm malzemeleri tatlarının birbirine geçmesi için yoğurmaya başlayabilirsiniz. Burada önemli iki husus da karışımı iyice yoğurmak ve tepsiye yerleştirirken bir taraftan başlayıp öbür tarafa doğru devam etmek. Böylece arada çatlama, patlama ihtimali azalıyor. Yerleştirme işlemini bitirirken son hareket, bıçağın yanıyla kenarları düzeltmek. En az iki-üç tur geçin ki harcınız iyice bir araya gelsin, bağ kursun ve piştiğinde o güzelim yuvarlak halini koruyabilsin. Sosu için bir çorba kaşığı biber salçasını 3 çorba kaşığı suda açıp, sulu bir kıvam haline getirin. Fırına vermeden üzerine bu sosu her tarafına gezdirerek dökün. Kapya biber, yeşil sivri biber, kırmızı soğan, süs top biberleri ve taze sarımsakları da dilediğiniz gibi keserek ya da bütün bırakarak tepsinin kenarlarına dizin. 220 derecede, alt ve üst yanan fırının orta katına yerleştirip 20-25 dakika pişirin. alıntıdır.

Ev Yapımı Lavaş

Author: cnyt // Category: , , , ,
Malzemeler • 1 bardak un • ½ bardak su • 1 çay kaşığı tuz • İsteğe göre tereyağı Yapılışı 1 bardak unu ve 1 çay kaşığı tuzu mutfak robotunun haznesine koyun ve kapağını kapatın. Robotun üzerindeki boşluktan ½ bardak suyu azar azar una dökerek, robotu çalıştırın ve hamurun toparlanmasını sağlayın. Bu şekilde tüm suyu azar azar döktükten sonra yaklaşık 3 dakika boyunca mutfak robotunu orta seviyede çalıştırmaya devam edin. Böylece yoğurma işleminin ön safhası mutfak robotunun katkısı sayesinde gerçekleşmiş oluyor. Hamuru daha sonra unlanmış tezgaha alın ve birazda elinizle yoğurarak toparlayın. Küçük ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, merdane ile ince bir yuvarlak şeklinde açın. Açarken merdane ve bezeleri bol bol unlayın. Pişirmeden önce üzerindeki fazla unu silkeleyip, ocağın üzerinde önceden ısıtılmış, bakır sacda önlü arkalı pişirin. Eğer bakır sacınız yoksa, tavada da pişirebilirsiniz. Kızarmaya yakın üzerine biraz tereyağı gezdirirseniz daha da enfes lavaşlarınız olur. alıntıdır.

Tavada Soslu Göz Yumurta

Author: cnyt // Category: , , ,
Malzemeler 3 Kişilik • 1 adet orta boy soğan • 3 adet yumurta • 1 adet kapya biber • 1 adet yeşil dolmalık biber • 2 diş sarımsak • 1 çorba kaşığı biber salçası • 3-4 çorba kaşığı su • 1 dilim kızarmış ya da kuru ekmek • 1 çorba kaşığı Lezzetli Tereyağı karışımı • Tuz • Karabiber Yapılışı 1 adet soğanı küp küp doğrayın ve hazırladığınız lezzetli tereyağı karışımından 1 çorba kaşığını tavaya alarak, soğanları bu yağda soteleyin. Ardından şeritler halinde doğranmış 1’er dolmalık yeşil ve kapya biber ile ince ince dilimlenmiş 2 diş sarımsağı ekleyip, sotelemeye devam edin. Soğanlar ölünce içine 1 çorba kaşığı biber salçası, salçanın açılması içinde 3 çorba kaşığı su ekleyerek karıştırın ve tavaya ekleyin. 1 adet kuru ekmek dilimini bıçakla yada elinizle ufak küpler halinde parçalayarak ilave edin. Ekmekler tavadaki suyu hafif çekince içine 3 adet yumurtayı göz göz kırın ve sarısını bozmadan, beyazları iyice pişene kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek afiyetle yiyin. alıntıdır.