· 4 adet yumurta (oda
sıcaklığında beklemiş)
· 2 su bardağı tozşeker
· ½ su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
· 2 adet orta boy tatlı elma (rendelenmiş)
· 2 tatlı kaşığı tarçın
· 1 paket kabartma tozu
· 2 su bardağı un
YAPILIŞI
Derin bir kabın içinde yumurtayla tozşekeri 3-4 dakika kadar mikserle çırpın. Üzerine rendelenmiş elmayı, dövülmüş fındığı, tarçını ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Son olarak, unu azar azar ilave ederek iyice harmanlayın.
Her tarafı yağlanmış orta boy bir fırın kabına hazırladığınız bu kek karışımını aktarın. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında kek iyice kabarıncaya kadar, 40-45 dakika pişirin.
Keki fırından alıp soğuyunca dilimleyerek servise sunun. ısterseniz, içine fındık içi yerine ceviz içi de koyabilirsiniz.
alıntıdır.
sıcaklığında beklemiş)
· 2 su bardağı tozşeker
· ½ su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
· 2 adet orta boy tatlı elma (rendelenmiş)
· 2 tatlı kaşığı tarçın
· 1 paket kabartma tozu
· 2 su bardağı un
YAPILIŞI
Derin bir kabın içinde yumurtayla tozşekeri 3-4 dakika kadar mikserle çırpın. Üzerine rendelenmiş elmayı, dövülmüş fındığı, tarçını ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Son olarak, unu azar azar ilave ederek iyice harmanlayın.
Her tarafı yağlanmış orta boy bir fırın kabına hazırladığınız bu kek karışımını aktarın. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında kek iyice kabarıncaya kadar, 40-45 dakika pişirin.
Keki fırından alıp soğuyunca dilimleyerek servise sunun. ısterseniz, içine fındık içi yerine ceviz içi de koyabilirsiniz.
alıntıdır.
0 Responses to "Elmalı Fındıklı Kek"
Yorum Gönder