Frigobuz

Author: cnyt // Category:

Malzemeler:1 Su bardağı süt, 1 Su bardağı su, 5 Çorba kaşığı toz şeker, 1,5 çorba kaşığı buğday nişastası, 1 Çorba kaşığı kakao, 1 Paket vanilya (5 gr.),

Yapılışı:
Tencereye nişasta, kakao, toz şeker konur, sıvı malzemeler eklenmeden kuru olarak karıştırılır. Karışımın üzerine, karıştırarak soğuk süt ve su eklenir. Bütün malzemeler birbirleriyle karışınca orta ateşli ocağa konur. Sürekli karıştırarak muhallebiden daha cıvık kıvam alana kadar, kaynatılır. Ocaktan alınır, vanilya katılır, karıştırılır. Sıcak frigobuz, buz kalıbına düzgün bir şekilde dökülür.
Oda ısısına geldikten sonra, buzluğa yerleştirilir.Ertesi günü buzluktan alınır, buz gibi kalıplarından çıkartılır. Ölçüye göre kesilmiş aliminyum folyoya frigobuzlar sarılır. İkram edene kadar tekrar buzluğa konur. Afiyet olsun.

0 Responses to "Frigobuz"

Yorum Gönder