Hamsi Buğulaması

Author: cnyt // Category:
Malzemeler

- 1 kg hamsi balığı
- Taze çekilmiş karabiber
- 1 limon
- 300 g (yaklaşık 1 su bardağı) konkâse domates
- 150 g (2 küçük) soğan (ince kıyılmış)
- 3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 1 defneyaprağı
- 30 g (2 çorba kaşığı) margarin
- tuz




Hazırlanışı
Temizlenmiş hamsi balıklarını düzgünce yan yana derin bir tavaya dizin.Tavadaki balıkların üzerine konkâse domatesi ve ince kıyılmış soğanı yayın.Limon dilimlerini, maydanozu ve defneyaprağını üzerine yerleştirin.

Hamsi balıklarını temizleyip (bkz. "hamsi kuşu") tuzlayın ve biberleyin. Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde bir tavaya dizin. Limonun yarısının kabuğunu soyup dilimleyin, diğer yarısının suyunu sıkın.Balıkların üzerine konkâse domates, soğan, limon dilimleri, maydanoz ve defneyaprağını yerleştirin.Margarini bir tavada eritin. Eritilmiş margarini balıkların üzerinde gezdirin. Limon suyunu da dökün. Tavanın ağzını sıkı bir kapak veya alüminyum folyo ile sıkıca kapayıp ağır ateşte 10 dakika pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

0 Responses to "Hamsi Buğulaması"

Yorum Gönder