Malzemeler:
750 gr. reçellik yeşil incir
6 bardak toz şeker
5 bardak su
2 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
İncirlerin kabuklarını soyun, su dolu bir tencereye koyup,
10-15 dakika kadar haşlayın, sonra suyunun iyice süzülmesi için süzgece alın.
Diğer tarafta toz şeker ile suyu orta ateşte kaynatın, bu sıcak şuruba suyu süzülmüş incirleri ilave edin,
kuvvetli ateşte, şurup iyice koyulaşana kadar kaynamaya bırakın, şurup koyulaşınca limon suyunu ilave edip
5 dakika daha kaynatın. Üzerine köpük birikmişse kevgirle alın. Reçeli ateşten alıp, soğuyunca kavanozlara doldurun.
Afiyet olsun.
750 gr. reçellik yeşil incir
6 bardak toz şeker
5 bardak su
2 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
İncirlerin kabuklarını soyun, su dolu bir tencereye koyup,
10-15 dakika kadar haşlayın, sonra suyunun iyice süzülmesi için süzgece alın.
Diğer tarafta toz şeker ile suyu orta ateşte kaynatın, bu sıcak şuruba suyu süzülmüş incirleri ilave edin,
kuvvetli ateşte, şurup iyice koyulaşana kadar kaynamaya bırakın, şurup koyulaşınca limon suyunu ilave edip
5 dakika daha kaynatın. Üzerine köpük birikmişse kevgirle alın. Reçeli ateşten alıp, soğuyunca kavanozlara doldurun.
Afiyet olsun.
0 Responses to "İncir Reçeli"
Yorum Gönder