· 1 paket erişte makarna
(Boru şeklindeki makarnayı da kullanabilirsiniz.)
· 5 yemek kaşığı zeytinyağı
· 300-400 gr yağsız dana kıyma
· 3 adet orta boy kuru soğan
· 2 diş sarımsak
· 4 tatlı kaşığı domates salçası
· 2-3 adet yeşil sivri biber (tatlı olacak)
· 2 tatlı kaşığı biber salçası
· 2 çay kaşığı tuz, karabiber
· 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
· 1 demet maydanoz
· 1 demet dereotu
YAPILIŞI
Zeytinyağı ve kıymayı orta boy bir tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte sık sık karıştırarak kıymanın rengi hafif kahverengiye dönüşünceye kadar, 3-4 dakika kadar kavurun. Üzerine çok ince doğradığınız sarımsakları ve soğanları ekleyip 4-5 dakika daha karıştırarak kavurun. En sonunda tatlı sivri biberleri çok ince halkalar şeklinde doğrayın ve tencereye aktarın.
Domates ve biber salçasını, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi katın. Sık sık karıştırarak 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Henüz sıcak haldeyken, incecik kıydığınız maydanoz ve dereotunu ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan erişte makarnayı ya da boru şeklindeki makarnayı kaynayan bol tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp süzün. Ancak makarnanın haşlama suyundan yarım bardak ayırın. Süzülen makarnayı tekrar aynı tencereye aktarıp, üzerine ayırdığınız makarna suyuyla beraber hazırladığınız kıymalı sosu gezdirin. ıyice karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servise sunun.
ısterseniz bu makarnayı sarımsaklı yoğurtla karıştırarak da ikram edebilirsiniz.
alıntıdır.
(Boru şeklindeki makarnayı da kullanabilirsiniz.)
· 5 yemek kaşığı zeytinyağı
· 300-400 gr yağsız dana kıyma
· 3 adet orta boy kuru soğan
· 2 diş sarımsak
· 4 tatlı kaşığı domates salçası
· 2-3 adet yeşil sivri biber (tatlı olacak)
· 2 tatlı kaşığı biber salçası
· 2 çay kaşığı tuz, karabiber
· 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
· 1 demet maydanoz
· 1 demet dereotu
YAPILIŞI
Zeytinyağı ve kıymayı orta boy bir tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte sık sık karıştırarak kıymanın rengi hafif kahverengiye dönüşünceye kadar, 3-4 dakika kadar kavurun. Üzerine çok ince doğradığınız sarımsakları ve soğanları ekleyip 4-5 dakika daha karıştırarak kavurun. En sonunda tatlı sivri biberleri çok ince halkalar şeklinde doğrayın ve tencereye aktarın.
Domates ve biber salçasını, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi katın. Sık sık karıştırarak 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Henüz sıcak haldeyken, incecik kıydığınız maydanoz ve dereotunu ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan erişte makarnayı ya da boru şeklindeki makarnayı kaynayan bol tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp süzün. Ancak makarnanın haşlama suyundan yarım bardak ayırın. Süzülen makarnayı tekrar aynı tencereye aktarıp, üzerine ayırdığınız makarna suyuyla beraber hazırladığınız kıymalı sosu gezdirin. ıyice karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servise sunun.
ısterseniz bu makarnayı sarımsaklı yoğurtla karıştırarak da ikram edebilirsiniz.
alıntıdır.
0 Responses to "Kıymalı Adana Makarnası"
Yorum Gönder