· 8 adet kare milföy hamuru
· 250 gr orta yağlı kıyma
· 1 yemek kaşığı margarin
· 4 adet orta boy patlıcan
· 2 adet dolamlık kırmızı biber
· 2 adet orta boy kuru soğan
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için;
· 1 adet yumurta sarısı
· 1 yemek kaşığı çörek otu
Önce patlıcanları alacalı soyup tavla zarı formunda doğrayarak tuzlu suda bekletin. diğer taraftan, margarini tencereye aktarıp kıymayı da ekledikten sonra sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Üzerine incecik doğradığınız soğanı da ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Kırmızı dolmalık biberleri ayıklayıp tavla zarı formunda doğrayın. şimdi patlıcanı tuzlu sudan çıkarıp dolmalık kırmızı biberle birlikte kıymalı harca ekleyerek tekrar kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi de serpiştirip 10 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Diğer taraftan, milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp buzunun çözülmesini bekleyin. Dört tanesinin uçları birleşecek şekilde yan yana dizin. Diğer dördünü altlarına yine aynı şekilde dizip uçlarını birleştirin. Böylece dikdörtgen şeklinde bir hamur elde etmiş olacaksınız. Soğumuş olan patlıcanlı harcı hamurun ortasına yerleştirip rulo yapın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp çörekotunu serpiştirin. 175 dereceye ayarlı fırında 35 dakika kadar pişirip çıkarın. Sıcakken dilimleyerek servise sunun.
alıntıdır.
· 250 gr orta yağlı kıyma
· 1 yemek kaşığı margarin
· 4 adet orta boy patlıcan
· 2 adet dolamlık kırmızı biber
· 2 adet orta boy kuru soğan
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için;
· 1 adet yumurta sarısı
· 1 yemek kaşığı çörek otu
Önce patlıcanları alacalı soyup tavla zarı formunda doğrayarak tuzlu suda bekletin. diğer taraftan, margarini tencereye aktarıp kıymayı da ekledikten sonra sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Üzerine incecik doğradığınız soğanı da ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Kırmızı dolmalık biberleri ayıklayıp tavla zarı formunda doğrayın. şimdi patlıcanı tuzlu sudan çıkarıp dolmalık kırmızı biberle birlikte kıymalı harca ekleyerek tekrar kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi de serpiştirip 10 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Diğer taraftan, milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp buzunun çözülmesini bekleyin. Dört tanesinin uçları birleşecek şekilde yan yana dizin. Diğer dördünü altlarına yine aynı şekilde dizip uçlarını birleştirin. Böylece dikdörtgen şeklinde bir hamur elde etmiş olacaksınız. Soğumuş olan patlıcanlı harcı hamurun ortasına yerleştirip rulo yapın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp çörekotunu serpiştirin. 175 dereceye ayarlı fırında 35 dakika kadar pişirip çıkarın. Sıcakken dilimleyerek servise sunun.
alıntıdır.
0 Responses to "Patlıcanlı acılı milföy böreği"
Yorum Gönder