Sebzeli Tavuk Dolaması

Author: cnyt // Category:

Malzemeler

3 adet tavuk butu
İç harcı için:

1 havuç
1 patates
1 çay b. bezelye
1 yumurta akı
galeta unu
tuz, karabiber

Sosu için:

taze kekik
3 domates
zeytinyağı
tuz
değirmen karabiber


Hazırlanışı :
1 adet havucu ve 1 adet patatesi küp olarak kesin.Patatesi ve havucu haşlayın.1 çay bardağı bezelyeyi haşlayın.Geniş bir kaba haşlanan patatesi,havucu ve bezelyeyi alın.Üzerine yumurta sarsı ilave edin.Üzerine kıvamına göre galeta unu ilave edin ve karıştırın.3 adet tavuk budunu bıçakla açın ve et döveceği ile dövün ve inceltin.Yağlı kağıtların zerine tavuk butlarını alın.Tavukların üzerine tuz ve karabiber ilave edin.Tavukların içine iç harcı paylaştırın.Yağlı kağıtların yardımıyla tavuk budunu rulo yapıp sarın.Daha sonra aliminyum folya ya sarın.Fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.Sosu için 3 domatesi küp olarak kesin.Tavaya zeytinyağını alın.Üzerine domatesleri ilave edin ve soteleyin.Daha sonra domateslerin üzerine taze kekik ilave edin ve soteleyin.Dolama tavuğu fırından çıktıktan sonra ve soğuduktan sonra dilimlere kesin.Servis tabağına kekikli domates sosu dökün.Üzerine dilimlere kestiğiniz tavukları ilave edip servis edin.




alıntıdır.

0 Responses to "Sebzeli Tavuk Dolaması"

Yorum Gönder