MALZEMELER
3 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
150 gram tereyağı veya margarin
Bir tutam safran
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kuru maya
Bir tutam tuz
Sosu için:
1 su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım paket kakaolu bisküvi
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı süt
Önce oda sıcaklığındaki 100 gram tereyağı ve safranı iyice karıştırın. Un, tuz ve mayayı bir kapta karıştırın eleyerek tezgaha alın.
Ortasını açıp safranlı tereyağı ve diğer tüm hamur malzemesini ilave edip iyice yoğurup disk şekli verin. Bir saat dinlendirin. Bu arada bisküvileri blendardan geçirin ve bir kapta tüm iç malzemesini iyice karıştırın. Eğer malzemeler birbirini tutmuyorsa biraz daha süt ve sıvıyağ ekleyebilirsiniz. Dinlenen hamuru oklava ile açın ortasına kalan tereyağını koyup bohça gibi kapatın ve hamuru ikiye bölüp tekrar incecik açın. Üzerine hazırladığınız içi dikkatlice yayın ve diğer hamurla kapatıp bir ucundan başlaşarak rulo yapın. İki parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin. Hamur mayalı olduğu için kabarma mesafesini ayarlayın. Üzerine toz kahverengi şeker serpip 160 derecede yaklaşık 40 dakika pofuduk olup üzeri pembeleşene kadar pişirin.
alıntıdır.
3 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
150 gram tereyağı veya margarin
Bir tutam safran
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kuru maya
Bir tutam tuz
Sosu için:
1 su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım paket kakaolu bisküvi
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı süt
Önce oda sıcaklığındaki 100 gram tereyağı ve safranı iyice karıştırın. Un, tuz ve mayayı bir kapta karıştırın eleyerek tezgaha alın.
Ortasını açıp safranlı tereyağı ve diğer tüm hamur malzemesini ilave edip iyice yoğurup disk şekli verin. Bir saat dinlendirin. Bu arada bisküvileri blendardan geçirin ve bir kapta tüm iç malzemesini iyice karıştırın. Eğer malzemeler birbirini tutmuyorsa biraz daha süt ve sıvıyağ ekleyebilirsiniz. Dinlenen hamuru oklava ile açın ortasına kalan tereyağını koyup bohça gibi kapatın ve hamuru ikiye bölüp tekrar incecik açın. Üzerine hazırladığınız içi dikkatlice yayın ve diğer hamurla kapatıp bir ucundan başlaşarak rulo yapın. İki parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin. Hamur mayalı olduğu için kabarma mesafesini ayarlayın. Üzerine toz kahverengi şeker serpip 160 derecede yaklaşık 40 dakika pofuduk olup üzeri pembeleşene kadar pişirin.
alıntıdır.
0 Responses to "Cevizli Üzümlü Çörek "
Yorum Gönder