
8 kişilik
malzemeler
500 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
5-6 dal maydanoz
1 havuç
1 patates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay bardağı su
2 çorba kaşığı un
8 su bardağı su
15 gr. Orkide margarin
1 çay bardağı konserve mısır
Tuz
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
2-3 dal maydanoz
Önce pirinci yıkayıp süzelim. Maydanozu kıyalım. Patatesi soyup küp doğrayalım. Havucu temizleyip aynen küp şeklinde doğrayalım. Kıymayı bir kaba alalım. Karabiber, kimyon, kekik ve yarım çay bardağı su ekleyip yoğuralım. Pirinç ve kıyılmış maydanozu ilave edip tekrar yoğuralım. Yoğurduğumuz köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlayalım ve unlanmış tepsiye dizelim. Derin bir tencereye 8 su bardağı su ve margarini ekleyip kaynatalım. Margarinli su kaynayınca patates, havuç ve köfteleri ilave edip orta ateşte 15 dakika pişirelim. Tane mısır ve tuzu ekleyip 5 dakika daha pişirelim. Terbiye için, bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu çırpalım. Kaynamakta olan çorba suyundan 1-2 kaşık alıp kaseye ilave edelim ve dikkatlice karıştıralım. Terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya ekleyip 1-2 dakika daha kaynatalım. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
alıntıdır.
0 Responses to "Mısırlı ekşili köfte "
Yorum Gönder