Ev Yapımı Cevizli Sarma

Author: cnyt // Category:
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
yarım limonun suyu
125 gr. eritilmiş margarin
4 su bardağı un
tuz
1 su bardağı nişasta
3 su bardağı tozşeker
250 gr. iri çekilmiş ceviz içi
125 gr. tereyağı.

Hazırlanışı: Yumurta, süt, karbonat, limon suy, margarin ve tuzu karıtırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15-20 dakika dinlendirdikten sonra hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açıp üzerine nişasta serpin. Açtığınız hamurlardan 3 tanesini, ayrı bir yerde süt süte koyup tepsi büyüklüğünde açın. Açılan yufkayı bıçakla ikiye kesip üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker ve ceviz içi gezdirin. Yufkayı bir oklavaya sarıp iki tarafından ortaya doğru büzün. Hamuru oklavadan çıkarıp istediğiniz genişlikte kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Kalan hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın. Tereyağını eritip tepsiye yerleştirdiğiniz tatlıların üzerinde gezdirin. Öncede ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

0 Responses to "Ev Yapımı Cevizli Sarma"

Yorum Gönder