Portakallı ve Havuçlu Kek

Author: cnyt // Category:
Malzemeler: 250gr (1 su bardağı) tozşeker- 2 adet yumurta- 125 ml (1/2 su bardağı) portakal suyu- 1 paket kabartma tozu- 200 gr (2 orta boy) havuç (ince rendelenmiş) 250 gr (2 su bardağı) un- 2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu- 30 gr (1/4 su bardağı) iri çekilmiş fındık 100 gr margarin (oda sıcaklığında iyice yumuşatılmış)

Kaplaması için: 500 ml (2 su bardağı) süt- 1kg pudra şekeri

Hazırlanışı: Şeker ve yumurtaları, mikserle, kabarıp beyazlaşıncaya kadar çırpın. İçine portakal suyu, kabartma tozu ve bir tutam tuz atıp iyice karıştırın. Unu, portakal kabuğunu, rendelenmiş havucu ve fındığı ekleyip tahta bir spatulayla iyice karışmasını sağlayın. Yumuşatılmış margarini ilave edip yine spatulayla kek karışımına yedirin. Yağlanıp unlanmış bir kek kalıbına boşaltın. Keki sıcak fırına sürüp yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Fırını kapatıp, keki içini çekmesi için 10 dakika beklettikten sonra dışarı alın. Soğuyunca kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

0 Responses to "Portakallı ve Havuçlu Kek"

Yorum Gönder