MALZEMELER
• 1 kg. tuzsuz peynir
• 1/5 bardak ince irmik
• 50 gr kaymak
• 1 bardak toz şeker
• Yarım bardak sıcak su
• 1 çimdik tuz
Bir tencereye 1 kg. tuzsuz peynir ve kaymağı koyun. Hafif ateşte devamlı karıştırarak yağı çıkıp, rengi bal sarısına dönüşünceye kadar yaklaşık bir saat ocakta tutun. Kıvama gelmiş olan peynire irmiği ilave edin, bir çimdik tuz serpin. Ocaktan alıp suyu katın, hızla karıştırarak tekrar ocağa koyun. 5 dk. kadar sonra üzerini kapatın, 10 dakika bekleyip şekerini ilave edin. Hızla karıştırıp tekrar kapağını kapatın ve 20 dk. dinlendirip servis yapın.
• 1 kg. tuzsuz peynir
• 1/5 bardak ince irmik
• 50 gr kaymak
• 1 bardak toz şeker
• Yarım bardak sıcak su
• 1 çimdik tuz
Bir tencereye 1 kg. tuzsuz peynir ve kaymağı koyun. Hafif ateşte devamlı karıştırarak yağı çıkıp, rengi bal sarısına dönüşünceye kadar yaklaşık bir saat ocakta tutun. Kıvama gelmiş olan peynire irmiği ilave edin, bir çimdik tuz serpin. Ocaktan alıp suyu katın, hızla karıştırarak tekrar ocağa koyun. 5 dk. kadar sonra üzerini kapatın, 10 dakika bekleyip şekerini ilave edin. Hızla karıştırıp tekrar kapağını kapatın ve 20 dk. dinlendirip servis yapın.
0 Responses to "Höşmerim"
Yorum Gönder