İncirli menekşem pastası

Author: cnyt // Category:
· 35 adet pötübör bisküvi
· 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
· 1 tatlı kaşığı tarçın
· 100 gr yumuşamış margarin
· 1 paket vanilyalı hazır puding
Üzeri için;
· 10 adet incir
· 5-10 adet siyah üzüm
· 5-10 adet beyaz üzüm


Pötibör bisküvi, tarçın ve kakaoyu mutfak robotunda çekerek un haline getirdikten sonra, derin bir kaba aktarın. Üzerine, yumuşamış margarin ve 2 yemek kaşığı soğuk suyu koyup yoğurun. Hazırladığınız harcı, kalp şeklindeki bir kek kalıbına bastırarak ve kenarlarını 1-2 santim yükselterek yayın. Kalıbı buzdolabına yerleştirip kekin sertleşmesi için yarım saat kadar bekleyin. Diğer taraftan, vanilyalı pudingi, paketin üzerindeki tariften 1 bardak eksik süt koyarak pişirin. Sıcak haldeyken, mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika, ılık hale gelinceye kadar çırpın. Üzerine, küçük küçük doğradığınız 6 adet inciri ekleyin. Buzdolabında bekleyen kalıbı çıkarıp hazırladığınız karışımı bisküvili hamurun üzerine düzgünce yayın. Üzerini şekilli üzüm ve incir dilimleriyle süsleyip. buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra servise sunun.



alıntıdır.

0 Responses to "İncirli menekşem pastası"

Yorum Gönder