Bir Cenova geleneği olan İtalyan pidesi Focaccia’nın (fokaça) tarihi oldukça eskiye, pizzadan da öncelere dayanıyor.
Özelliği sızma zeytinyağı ile yapılıyor olması. Pek çok değişik çeşidini rahatlıkla yapabileceğiniz Focaccia’nın bir başka özelliği ise, hamura ilk mayalamadan sonra, elinizle dikdörtgen şeklini verip, parmağınızla küçük aralıklarla düğme şeklinde basılması. Bu şekilde yaklaşık bir saat daha ikinci mayalanma başlıyor. Dilerseniz üzerine kurutulmuş domates, kiraz domates, zeytin, incecik dilimlenmiş kabak, patlıcan, değişik peynirler veya taze baharatlar koyabilirsiniz. Mantık olarak üzerine malzemeler koyabileceğiniz bir pide olsa da, içini de şarküteri ürünleri veya peynir ile doldurabilirsiniz. Zevkinize ve damak tadınıza göre arzu ettiğiniz lezzeti hamuruna ekleyip sayısız Focaccia`lar hazırlamanız mümkün. Fococcia`yı ise güzel bir yemeğin yanında lezzetle eşlik etmesi için kullanabilirsiniz.
Alıntıdır.
Özelliği sızma zeytinyağı ile yapılıyor olması. Pek çok değişik çeşidini rahatlıkla yapabileceğiniz Focaccia’nın bir başka özelliği ise, hamura ilk mayalamadan sonra, elinizle dikdörtgen şeklini verip, parmağınızla küçük aralıklarla düğme şeklinde basılması. Bu şekilde yaklaşık bir saat daha ikinci mayalanma başlıyor. Dilerseniz üzerine kurutulmuş domates, kiraz domates, zeytin, incecik dilimlenmiş kabak, patlıcan, değişik peynirler veya taze baharatlar koyabilirsiniz. Mantık olarak üzerine malzemeler koyabileceğiniz bir pide olsa da, içini de şarküteri ürünleri veya peynir ile doldurabilirsiniz. Zevkinize ve damak tadınıza göre arzu ettiğiniz lezzeti hamuruna ekleyip sayısız Focaccia`lar hazırlamanız mümkün. Fococcia`yı ise güzel bir yemeğin yanında lezzetle eşlik etmesi için kullanabilirsiniz.
Alıntıdır.
0 Responses to "İtalyan Usulü Leziz Pideler "
Yorum Gönder