Focaccia

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 su bardağı ılık su
• Yarım çay bardağı
sızma zeytinyağı
• 2 su bardağı buğday unu
• 2 çay kaşığı kuru maya
• Biraz tuz
Üzeri için:
• Biberiye dalları
• Karabiber
• Deniz tuzu
• Zeytinyağı


Kuru mayayı un ile karıştırıp ortasını açın, su, zeytinyağı, tuz ve biraz şekerle yumuşak hamur kıvamı tutturun. Disk şeklini verip 1 saat ılık yerde bekletin. Bu sürenin sonunda hamurunuzu tezgaha alıp yoğurun. Tekrar disk şeklini verip yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepside elinizle dikdörtgen şeklini vermeye çalışın. Kalınlığı 1.5 cm kadar olmalı. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve 1-2 cm. aralıkla parmağınızla bastırarak çukurluklar oluşturun. Üzerine karabiber, deniz tuzu ve biberiye dalları yerleştirip, yüksek bir kapla üzerini kapatın, Yaklaşık 45 dk. kadar mayalandırın ve 230 derecede ısıtılmış fırında 15 dk. pişirin.



alıntıdır.

0 Responses to "Focaccia"

Yorum Gönder