Kaymaklı peynirli börek

Author: cnyt // Category:
8 kişilik
4,5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
250 gr. kaymak
250 gr. tereyağı
500 gr. beyaz peynir

Karıştırma kabına unu döküp üzerine tuz serpin. Ilık suyu ilave ederek kulak memesi kıvamına getirin. Hazırladığınız bu hamuru tezgahın üzerine alıp 4-5 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 5 dakika dinlendirin. Hamuru dört bezeye bölün. Her bezeyi yuvarlayıp fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Üzerine tereyağını, kaymağı eritip sürün ve altıya bölün. Böldüğünüz her parça hamuru elinizle sağa sola çekip tepsi büyüklüğünde açıp, aynı işlemleri yapıp, arasına rendelenmiş peyniri eşit bir şekilde yayın. Elinizdeki yağı hamura göre paylaştırın. Yine aynı şekilde hamurlara bu işlemi yapıp, en son üzerine yağ-kaymak karışımı sürün. Isıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi olana dek kızartın. Afiyet olsun.




alıntıdır.

0 Responses to "Kaymaklı peynirli börek"

Yorum Gönder