Kepekli Ekmek

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER

• Yarım su bardağı saf kepek

• 1 su bardağı çavdar unu

• Dörtte bir su bardağı keten tohumu • 2 su bardağı ılık su

• 1,5 su bardağı su • 1 tatlı kaşığı kuru maya • 1 çay kaşığı tuz


Kepeği yarım su bardağı suyun içine koyup en az 2 saat bekletin.

Suyuyla birlikte kepeği ve diğer tüm malzemeyi içine katıp iyice yoğurun. Bu işlem esnasında hamur yoğurma makineniz varsa onu kullanın. Ya da mikserlerin hamur yoğurma aparatlarından faydalanabilirsiniz. Bu hamuru elle yoğurmak biraz güç olacaktır. Hamur yapışıyorsa biraz daha un serpin ve ekmek şeklini verip üzerine kesikler atın. Yağlı kağıda koyup üzerini örtün ve 1.5 saat mayalandırın. 170 derecede 60 dk. pişirin.




alıntıdır.

0 Responses to "Kepekli Ekmek "

Yorum Gönder