MALZEMELER
• 4 patlıcan
• 2 kuru soğan
• 3 adet domates
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 10-15 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay bardağı su
• 1 çay bardağı zeytinyağı
Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve alaclı soyun. Enlemesine üçe bölüp, her bir parçayı diklemesine patlıcanın kalınlığına göre 3 veya 4’e bölün. Kibrit kutusundan biraz daha büyük yassı dilimler elde edeceksiniz. Tuzlu suya atıp 10 dk. bekletin, sudan çıkartıp kağıt havlu ile iyice kurulayın. Domateslerin kabuğunu soyup yemeklik doğrayın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sıvıyağda soteleyin. Bir tencereye patlıcanları yanyana düzgünce sıralayıp domates ve soğanı üzerine aktarın. Sarımsakların kabuklarını soyup gelişi güzel serpin. Suda şekeri ve biber salçasını çözelttirip, tuz ve zeytinyağıyla birlikte patlıcanların üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatıp, 40 dk. kısık ateşte pişirin. Tencere ılınınca suyunu yavaşça bir tabağa alıp tencerenin genişli kadar bir tabağı ters çevirin ve alt üst yaparak patlıcan dizmesini düzgün bir şekilde tabağa ters çıkartın. Arzu ederseniz suyunu tekrar üzerine dökebilirsiniz.
alıntıdır.
• 4 patlıcan
• 2 kuru soğan
• 3 adet domates
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 10-15 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay bardağı su
• 1 çay bardağı zeytinyağı
Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve alaclı soyun. Enlemesine üçe bölüp, her bir parçayı diklemesine patlıcanın kalınlığına göre 3 veya 4’e bölün. Kibrit kutusundan biraz daha büyük yassı dilimler elde edeceksiniz. Tuzlu suya atıp 10 dk. bekletin, sudan çıkartıp kağıt havlu ile iyice kurulayın. Domateslerin kabuğunu soyup yemeklik doğrayın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sıvıyağda soteleyin. Bir tencereye patlıcanları yanyana düzgünce sıralayıp domates ve soğanı üzerine aktarın. Sarımsakların kabuklarını soyup gelişi güzel serpin. Suda şekeri ve biber salçasını çözelttirip, tuz ve zeytinyağıyla birlikte patlıcanların üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatıp, 40 dk. kısık ateşte pişirin. Tencere ılınınca suyunu yavaşça bir tabağa alıp tencerenin genişli kadar bir tabağı ters çevirin ve alt üst yaparak patlıcan dizmesini düzgün bir şekilde tabağa ters çıkartın. Arzu ederseniz suyunu tekrar üzerine dökebilirsiniz.
alıntıdır.
0 Responses to "Patlıcan Dizmesi"
Yorum Gönder