Kişnişli ve Hindistan cevizli Bonfile

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER

• 4 parça bonfile et

• 2 limon kabuğu rendesi

• 1 yemek kaşığı hingistan cevizi

• 4 diş sarımsak

• 1 tatlı kaşığı toz kişniş

• 2 tatlı kaşığı toz şeker

• 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

• 4 sap taze soğan

• Yarım su bardağı süt

• Yeteri kadar tuz

• Bir yemek kaşığı taze zencefil rendesi


Bonfileleri şerit halinde kesip kenara alın. Zencefili incecik rendeleyin, sarımsağı ezin ve derin bir kapta şeker, limon kabuğu, kişniş, sıvıyağ ile iyice karıştırın. Etleri atıp harmanlayın ve üzerini kapatıp en az 4 saat marine edin. Taze soğanları şerit halinde kesip geniş bir tavada sıvıyağda biraz terletin. İçine etleri ekleyin ve etler kızarınca tavadan alıp hindistan cevizini koyun, etin suyu ve yağı ile aynı tavada biraz çevirin ve etleri tekrar ilave edin. Sütü ekleyip yüksek ateşte üzerini kapatıp 5-10 dakika pişirin. Servis yapın.



alıntıdır.

0 Responses to "Kişnişli ve Hindistan cevizli Bonfile"

Yorum Gönder