Endonezya Usulu Pilav

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER

• 1 su bardağı jasmine pirinç

• 3 su bardağı su

• 1 tatlı kaşığı kişniş

• 2 limon kabuğu rendesi

• 4 küçük acı biber

• 1 çay bardağı çiçek yağı

• Yeteri kadar tuz


Biberi incecik kesin kenara ayırın. Pirinci yıkayıp, içine biraz tuz attığınız üç su bardağı su ile kaynatın. Pirinçlerin hafif diri kalması çok önemli. Hafif şefaflaşlamaya başlayıp yumuşayan pirinçleri soğuk su altında iki üç kez yıkayıp süzün. Bir pilav tenceresinde sıvı yağda biber, limon kabuğu rendesi ve kimyonu yakmadan hafifçe çevirin ve içine haşlanmış pirinçleri ekleyin. Karıştırıp kapağını kapatın. Yaklaşık 20 dakika çok kısık ateşte bekletip etinizle birlikte servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Endonezya Usulu Pilav"

Yorum Gönder