700 gr. kuzu eti
3 çorba kaşığı margarin
12 dal kıyılmış taze soğan
3 yaprak marul
1 demet pazı
2 adet havuç
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Karabiber
Pulbiber
2 çorba kaşığı un
1 demet dereotu
Bir tencereye ince doğranmış kuzu etini, margarini, küçük doğranmış yeşil soğanı, ince kıyılmış marulu, ince doğranmış pazıları, yuvarlak doğranmış havuçları, suyu, tozşekeri, tuzu, karabiberi ve pulbiberi aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya kadar bir saat pişirin. Et pişince, bir kahve fincanı suda unu eritin ve tencereye döküp, beş dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan indirip, yemeğin içine ince kıyılmış dereotunu katıp karıştırın.
alıntıdır.
3 çorba kaşığı margarin
12 dal kıyılmış taze soğan
3 yaprak marul
1 demet pazı
2 adet havuç
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Karabiber
Pulbiber
2 çorba kaşığı un
1 demet dereotu
Bir tencereye ince doğranmış kuzu etini, margarini, küçük doğranmış yeşil soğanı, ince kıyılmış marulu, ince doğranmış pazıları, yuvarlak doğranmış havuçları, suyu, tozşekeri, tuzu, karabiberi ve pulbiberi aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya kadar bir saat pişirin. Et pişince, bir kahve fincanı suda unu eritin ve tencereye döküp, beş dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan indirip, yemeğin içine ince kıyılmış dereotunu katıp karıştırın.
alıntıdır.
0 Responses to "Kuzu kapama"
Yorum Gönder