Malzemeler
200 gr. ince bulgur
Tuz
150 gr. yağsız kıyma
1 su bardağı su
İçi için:
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
250 gr. kıyma
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Sos için:
3 diş sarmısak
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Pulbiber
Soğanı yağda kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Ceviz ve baharatları ilave edin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Bulguru, kıyma ve tuzla beraber macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarladıktan sonra işaret parmağınızla köftelerin ortasını açın, iç malzemesinden koyup, köfteyi yuvarlayın. Sıcak su dolu tencerede 15-20 dakika haşlayın. Bir kapta sos malzemelerini karıştırın. Pişen köftelerin üzerine gezdirerek servis yapın.
alıntıdır.
200 gr. ince bulgur
Tuz
150 gr. yağsız kıyma
1 su bardağı su
İçi için:
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
250 gr. kıyma
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Sos için:
3 diş sarmısak
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Pulbiber
Soğanı yağda kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Ceviz ve baharatları ilave edin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Bulguru, kıyma ve tuzla beraber macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarladıktan sonra işaret parmağınızla köftelerin ortasını açın, iç malzemesinden koyup, köfteyi yuvarlayın. Sıcak su dolu tencerede 15-20 dakika haşlayın. Bir kapta sos malzemelerini karıştırın. Pişen köftelerin üzerine gezdirerek servis yapın.
alıntıdır.
0 Responses to "Sarmısak soslu köfte"
Yorum Gönder