Sütlü kuzu gerdan

Author: cnyt // Category:
Malzemeler
4 adet kuzu gerdan
1 su bardağı süt
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 çorba kaşığı renkli tane biber
4-5 dal kıyılmış taze kekik
2 çorba kaşığı tatlı badem
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz



Gerdanları bir fırın kabına alın. Üzerine süt, sıvıyağ, soğan, tane biber, kekik ve tuzu ilave edin. Kabı, folyo ile kapatarak buzdolabında bir saat bekletin. Önceden ısıtılmış 250 derece fırına verin. Üzeri kapalı olarak 45 dakika pişirin. Diğer taraftan bademleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir tavada kavurun. Dolmalık fıstıkları da aynı şekilde kavurun. Etler piştikten sonra tabağa alıp, üzerine kavrulmuş badem ve fıstıkları serpin.





alıntıdır.

0 Responses to "Sütlü kuzu gerdan"

Yorum Gönder