
Malzemeler
5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı nişasta
4 tatlı kaşığı hindistancevizi
6-8 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı Sosu için:
250 gr. vişne
4 tatlı kaşığı esmerşeker
Süt dışındaki malzemeyi karıştırın. Ardından sütü azar azar karışıma ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar, orta ateşte karıştırarak pişirin. Soğuk suyla çalkalanmış kalıba döktüğünüz tatlıyı, buzdolabında bir gece bekletin. Servisten önce, düz servis tabağına kalıbı ters çevirerek çıkarın. Vişne ve esmer şekeri blenderde yüksek ayarda çekin. Hazırladığınız sosu tatlının üzerine gezdirerek servis yapın.
alıntıdır.
0 Responses to "Sütlü vişneli tatlı "
Yorum Gönder