Malzemeler :
3 yumurta
1 çay b.toz şeker
yarım çay b.su
1 p.vanilya
1 p.kabartma tozu
1 su b. söke un
Kreması için:
2 su b.süt
2 çorba k.söke un
1 çorba k.mısır nişastası
6 çorba k.toz şeker
1 poşet toz şanti
1 çay b.süt
Islatmak için:
1 çay b. marmelat
İç harcı için:
ananas
mandalina
Hazırlanışı :
Pastanın keki için yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine toz şekeri de ekleyip mikserle köpürene (ortalama 3-5 dk. ) kadar çırpın. İyice köpürüne üzerine yarım çay b. sıvıyağ ekleyi bir iki tur daha çevirin. Daha sonra üzerine söke unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Yağlı kağıdı tepsiye yayıp yapışmaması için yağlayın. Kek hamurunu yağlı kağıdın üzerine yayıp 200 derecelik fırında ortalama 9 dk. pişirin. Kreması için ise tencereye sütü, nişastayı, toz şekeri ve söke unu alarak kısık ateşte karıştırarak pişirin. Pişen kremayı ilk sıcaklı çıkana kadar bekelyin. Krem şantiyi köpürtüp kremaya ekleyin ve çırpın.
Pişen keki kağıttan ayırıp üzerini marmelat sürün. Daha sonra hazırladığınız kremayı ve minik doğranmış meyveleri de üzerine yayıp sıkıca sulo yapın. Bir kaç saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Ananaslı Rulo Pasta"
Yorum Gönder