Ballı Cevizli Karbeyaz

Author: cnyt // Category:

Malzemeler :
1 litre süt
1 su b.toz şeker
2 çorba k.söke un
1 çorba k.mısır nişastası
1 çorba k.pirinç unu
1 p.vanilya
Alt tabanı için:

1 su b.yulaf ezmesi
Üzeri için:

2 çorba k.bal
1 çay b.ceviz
1 elma
2 çorba k.toz şeker
tarçın

Hazırlanışı :
Kreması için tencereye süt, toz şeker, söke un, nişasta ve pirinç unu alarak çırparak pişirin. En son ocaktan almaya yakın vanilyayı da ilave edip çırpın.
Elmaları soyduktan sonra minik küp doğrayarak toz şekerle beraber bir süre pişirin.
Servis tabağının altını yulaf ezmesi ile kapladıktan sonra kremayı üzerine dökün. İlk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin. Daha sonra pişirdiğiniz elmaları kremanın üzerine yaydıktan sonra bal gezdirip ceviz ve tarçın serpikten sonra soğuk servis edin.




Alıntıdır.

0 Responses to "Ballı Cevizli Karbeyaz"

Yorum Gönder