Domates ve Mantarlı Palamut

Author: cnyt // Category:
Malzemeler
- 3 adet ½ orta boy palamut balığı
- 100 g mantar
- 25 g arpacık soğan (iyice kıyılmış)
- 300 g (3 orta boy) domates
- 30 g (2 çorba kaşığı) margarin
- 1 limon
- 100 ml (2/5 su bardağı) balık suyu
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- ½ çorba kaşığı ince kıyılmış tarhun otu


Hazırlanışı
Hazırlık:
Bütün palamut balığını temizleyip 2 cm kalınlığında yuvarlak dilimlere bölün ve yıkayın. Mantarları yıkayıp, temizleyin ve ince ince dilimleyin.Soğanları piyaz doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup konkâse doğrayın.Fırın kabını margarin ile yağlayın. Balıkları dizin; üzerine soğan, mantar ve domatesleri serpiştirin. Balık suyunu ilave edin, tarhun otunu serpin.

Ana Yemek:
Hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde palamut balığını, domates ve soğanları doğrayın.Fırınınızı 180°C'ye getirip, ısıtın.Fırın kabına palamut dilimlerini dizin. Soğan ve domatesleri balıkların üzerine yayın. Mantar dilimlerini yerleştirin. Limonun kabuğunu soyun ve yuvarlak dilimler halinde keserek fırın kabına koyun. Balık suyunu ilave edip, tarhun otunu serpin. Tepsinin üzerini bir yağlı kâğıt ile kapatın. Limonun kabuğunu soyun ve yuvarlak dilimler halinde kesin. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip, sıcak olarak, kendi suyu ile beraber servis yapın.

0 Responses to "Domates ve Mantarlı Palamut"

Yorum Gönder