Havuçlu Pilav

Author: cnyt // Category:
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvıyağı
- 3 su bardağı pirinç
- 4,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 adet sivri biber
- Tuz ve karabiber

Harcı:
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı sıvıyağı
- 1 tatlı kaşığı. Fesleğen

Hazırlanışı
Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince doğrayın.Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyin.Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgecin içinde soğuk suyun altında,pirinçlerin nişastası gidene kadar yıkayın.Yayvan bir tencerede sıvıyağı kızdırıp, içine ayıklanmış sivri biberleri ilave edip kavurun. Daha sonra içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ekleyip, pirinçlerin göbekleri saydamlaşana kadar kavurun.En son olarak içine tuz ve karabiberi ve tavuk suyunu ilave edip, kısık ateşte, kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan pirinçler göz göz olana kadar pişirin.Pilav pişerken küçük bir tavada sıvıyağı kızdırıp, içine rendelenmiş havuçları ve fesleğeni ilave edip, kavurun.Demlenen pilavı iyice karıştırarak havalandırın .En son içine havuçlu harcı karıştırıp, pilavı servis tabağına alın.Sıcak olarak servis edin.

0 Responses to "Havuçlu Pilav"

Yorum Gönder