İçli Bulgur Pilavı

Author: cnyt // Category:
Malzemeler
- Hamuru için:
- 3 yemek kaşığı margarin
- 3 su bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet taze soğan
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım demet dereotu
- 4,5 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.Taze soğanları ve dereotunu ayıklayıp, ayrı ayrı tabaklara kıyınız.Domatesi küp küp doğrayınız.Kuş üzümlerini ayıklayıp, küçük bir kâse içerisinde ıslatınız.Bulguru ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız.Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine dolmalık fıstıkları ilave edip, kavurunuz.

0 Responses to "İçli Bulgur Pilavı"

Yorum Gönder