Marul Sarması

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1 bütün marul
250 gr. kıyma
1/2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı salça
Karabiber
Tuz


HAZIRLANIŞI
Marul yapraklarını sıcak suda beş dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip, süzün. Kıymayı, pirinç ve ince kıyılmış soğanla karıştırın. Rendelenmiş domates ilave edin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Marul yapraklarını bu harçla sarın, tencereye dizin. Sıcak su ile salçayı karıştırın. Sarmaların üzerine hazırladığınız sosu yayın. Kısık ateşte pişirin.

0 Responses to "Marul Sarması"

Yorum Gönder