Şıllık

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER (8 kişilik)
Yarım litre su
1,5 su bardağı un
2,5 su bardağı ceviz içi

Şurup için:
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su



HAZIRLANIŞI
Krep için unu ve suyu bir kapta iyice çırpın. Sonra tel süzgeçten geçirin. Tavayı çok az yağlayın. Tavaya orta büyüklükteki kepçe ile unlu karışımdan dökün. Hazırladığınız bu krepler soğuduktan sonra, her birinin arasına dövülmüş ceviz serperek, üst üste dizin. Şurup için suyu ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kıvamına geldikten sonra tencereyi ateşten indirin. Hafif ılıdıktan sonra şurubu kreplerin üzerine dökün. Dilimledikten sonra servis yapın.

0 Responses to "Şıllık "

Yorum Gönder