Sofraların en sevileni: Makarna

Author: cnyt // Category:
Anavatanı Endülüs mü, Roma mı yoksa Çin mi? Tarihi çok eski olan makarnanın anavatanı konusunda tarihçiler ortak görüşe varamıyor!

Ancak lezzet tutkunları bir konuda hemfikir: Makarna sofranın kralı. Birincisi lezzetli, ikincisi pratik. İki türlü makarna yapabilirsiniz: Biri çok fazla zaman ve efor harcamadan, hazır makarnalarla pratik ve güzel lezzetler, diğeriyse zamanınız uygunsa kendi hamurunuzu yaparak muhtesem ötesi o özel lezzeti yakalayabilirsiniz. Nasıl yaparsanız yapın dikkat etmeniz gereken şeyler onu tam kıvamında pişirmek (al dante) ve cinsine/şekline yakışır bir sos yapmak, lezzetli bir hamur için ise iyi kalite durum buğdayı kullanmaktır. Durum buğdayı çok ince çekilmiş ‘semorina’ diye adlandırılan bir çeşit irmiktir. Durum buğdayının, ekmeklik buğdaya göre, nişasta oranı düşük, cidarı sağlam ve bitkisel protein oranı çok yüksektir. Ekmeklik buğday ile yapısal farklılıkları vardır ve lezzettede ciddi bir fark gösterir. Makarnanızı, kaynamış tuzlu suya atın ve 8 dk. kadar diri kıvamda pişirin. 8 dakika sonra kesinlikle soğuk suyun altında tutmayın.

Sosu makarnanın içine değil, makarnayı sosun içine kepçeyle alarak ekleyin. Yenilebilir kıvama gelmesi için sos ile birkaç dakika daha pişmesine izin verin. Eğer sosunuzun kıvamı akışkan değil ise bir kac kepçe makarnanız haşlama suyundan sosa ilave edebilirsiniz.



Alıntıdır.

0 Responses to "Sofraların en sevileni: Makarna "

Yorum Gönder