Tahinli Rulo Tatlısı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
3 adet yufka
9 yemek kaşığı tahin
100 g margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz

Şerbet:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu


HAZIRLANIŞI
Şerbeti için derin tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın. Şerbet kıvamına geldikten sonra birkaç damla limon suyu koyup, şerbeti kestirin. Margarini küçük bir tavada eritip, soğutun.

Sosu için; bir kâsenin içinde erimiş Sana yağını ve şekeri iyice karıştırın. Şeker eridikten sonra tahini ekleyip karıştırın. En son sosun içine iri çekilmiş cevizi ilave edip karıştırın. Yufkaları üst üste koyup, ortadan ikiye katladıktan sonra, kenarlarını kesin. Yarım yufkanın üzerine harçtan koyup, bir fırça yardımıyla yayın. Geniş tarafından başlayarak harçlı yufkayı rulo olarak sarın. Ruloları baklava şeklinde kesip, sıvıyağı ile yağladığımız tepsiye dizin. Tahinli ruloları önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis tabağına alın. Tahin rulolarının üzerine sıcak şerbeti döküp çektirin. Arzuya göre krem şanti veya kaymak ile servis edin.

0 Responses to "Tahinli Rulo Tatlısı"

Yorum Gönder