Zencefilli Kek

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1,5 su bardağı esmer şeker
2,5 su bardağı un (elenmiş)
2,5 su bardağı kekun
½ tatlı kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı zencefil
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı muskat
310 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
2 adet yumurta
2,5 su bardağı süt
1 su barağı bal
2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 çorba kaşığı limon suyu
320 gr. pudra şekeri




HAZIRLANIŞI
Esmer şeker, un, kekun, karbonat, zencefil, tarçın ve muskatı harmanlayın. 250 gr. tereyağı ve yumurtaları katın. Mikserle düşük seviyede çırparken yavaş yavaş süt ve balı ilave edin. Mikseri orta seviyeye yükseltip, karışım yumuşayıncaya kadar çırpın. Hamuru bir spatula ile sıyırarak 23x23 cm. ebatlarında yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 90 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın. Küçük bir kasede kalan tereyağı ve limon kabuklarını tahta bir spatula ile iyice karıştırın, yavaş yavaş limon suyu ve pudra şekerini ilave edip iyice karıştırın ve hemen kesin ve üzerine sürün. Dilimleyerek servis.

0 Responses to "Zencefilli Kek"

Yorum Gönder