Ankara Böreği

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
Yağsız kıyma
Karabiber, tuz
Kırmızı toz biber
Kimyon
4-5 diş sarımsak
Soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
Sıvı yağ yufka
Yumurta sarısı


HAZIRLANIŞI
İlk önce sıvı yağda küçük bir şekilde doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz. Daha sonra kıymamızı ekleyerek kavurma işlemine devam ediyoruz ve kıymamızın miktarına göre sırayla tuz,karabiber,kırmızı toz biber,az miktar kimyonumuzu ve rendelediğimiz 5 diş sarımsağı ekliyoruz. Sonra bi yemek kaşığı salçamızı ekleyip salçamızlada iyice tüm malzemeyi 3-4 dk pişiriyoruz En son yarım çay bardağı yada kıymamıza göre daha az miktar suyumuzu ekleyip 5 dk pişiriyoruz. Böreğimizin içi piştikten sonra börek tepsimizi az sıvıyağla yağlıyoruz yufkalarımızı hazırlayıp içine pişirdiğimiz malzemeyi sarıp yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz En son böreklerimizin üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıttığımız fırında 10-20 dk pişiriyoruz...


Alıntıdır.

0 Responses to "Ankara Böreği"

Yorum Gönder