Balık Pilakisi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
- 1 kg istediğiniz cins balık (temizlenmiş; küçükse bütün bırakılmış, büyükse parçalara ayrılmış)
- 2?3 adet patates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet havuç
- 1 adet küçük kereviz
- 4 diş sarımsak
- 2 adet limon
- 1 adet maydanoz
- Tuz ve karabiber
- 2?3 adet soğan


HAZIRLANIŞI
Soğanları piyaz doğrayın. Zeytinyağında kızartmadan kavurun.2 su bardağı su ilave edip, kaynatın.Suyu biraz azalıp, soğanları da pişince süzgeçten geçirin; soğanları da ezin.Tekrar ateşe koyun. Balıkları, patatesleri, soyulmuş sarımsağı, havucu, kerevizi ilave edin. Tuz ve karabiberini katarak ateş üzerinde veya fırında pişirin. İnmesine 10 dakika kala 2 limon suyu, kıyılmış maydanozu ekleyin ve servis yapın.

NOT: Soğanların suyunu çıkartmadan hepsini çiğden koyup pişirebilirsiniz.

0 Responses to "Balık Pilakisi"

Yorum Gönder