Malzemeler :
2,5 su b. un
150 grç margarin
2 yumurta
1 su b. toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İç harcı için:
4 elma
1 çay b. toz şeker
1 tatlı k. tereyağı
1 su b. ceviz
1 tatlı k. tarçın
Üzeri için:
yumurta sarısı
bal
Hazırlanışı :
İç harcı için 4 adet elmanın kabuklarını soyun.Elmaları çekirdek kısımlarını çıkartın.Daha sonra elmeleri küp olarak kesin.Tavaya elmaları alın.Elmaların üzerine 1 çay bardağı toz şeker,1 tatlı kaşığı tereyeğı ilave edin.Daha sonra elmaların üzerine ceviz parçaları ve 1 tatlı kaşığı toz tarçın ilave edin elmaları soteleyin.Elmalı iç harç sotelendikten sonra soğumaya bırakın.Karıştırma 2.5 su bardağı unu alın.Unun otasına 150 gr.margarin ilave edin.1 adet yummurta 1 yumıurtanın akını ilave edin.Unun üzerine 1 su bardağı toz şeker ,1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edin.İlk önce margarin ve yumurtaları karıştırın.Daha sınra unu da karıştırarak turta hamurunu yoğurun.Turta kalıbını yağlayın.Hamurudan bir parça ayırın.Kalan hamruu tart kalıbına alın ve elinizle yayın.Üzerine cevizli elmalı iç harcı yayın.Ayırdığınız hamuru uzun şeritler şeklinde hazırlayın ve tartın üzerine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Elmalı Cevizli Turta"
Yorum Gönder