Eskimo Pastası

Author: cnyt // Category:
Malzemeler
- 1 adet muz
- 2 adet kivi
- 10 adet çilek
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1 litre süt
- 2,5 çay bardağı şeker
- 2,5 çay bardağı un
- 1 paket vanilya




Hazırlanışı
Küçük bir tencerede sütü, şekeri, unu karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine fındık ilave edip karıştırın.Meyveleri ayrı ayrı doğrayın. Muzu kararmaması için limonlu suda bekletin. Yuvarlak kâsenin içine strech yayın.Halka halka kestiğiniz kivileri kaba yerleştirin.Kremadan biraz döküp düzeltin. Ufalanmış kakaolu bisküvileri serpin. Kremadan bir kat daha sürün, meyveleri karıştırıp bir kat olarak yayın.Kremadan bir kat daha sürün.En son bisküviyi koyup iyice bastırın, strechi katlayıp dondurun. Donduktan sonra ters çevirip dilimleyin ve vanilyalı dondurma ile servis edin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Eskimo Pastası "

Yorum Gönder